Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

«Відігратися» на зарплаті за рахунок премій уже не вийде: зміни для держслужбовців

22 листопада Уряд схвалив проєкт Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про державну службу» щодо запровадження єдиних підходів в оплаті праці державних службовців на основі класифікації посад».

Про це повідомили на Урядовому порталі.

Основними нововведеннями стало:
Запровадження прозорої системи оплати праці на основі класифікації посад. Так, оплата праці державного службовця має враховувати кваліфікацію і досвід, важливість та складність роботи на посаді, ступінь відповідальності, а також результативність, ефективність та якість виконання посадових обов’язків.

Чітке розмежування заробітної плати на основну та додаткову.
Основна частина має складати не менше ніж 70% на індивідуальному рівні (фіксована виплата та основна винагорода). Сюди належать: надбавка за вислугу років, надбавка за ранг, допомога до щорічної відпустки. Оклад, тобто грейд, визначаються на основі класифікації посад державної служби згідно з Каталогом типових посад.

Додаткова ж частина має складати не більше ніж 30% на індивідуальному рівні (залежить від особистого внеску в загальний результат роботи органу). Сюди відноситься премія (місячна або квартальна), премія за результатами оцінювання, компенсації за додаткове навантаження і за вакантною посадою.

Обмеження стимулюючих виплат. Премія за результатами щорічного оцінювання не може перевищувати розміру посадового окладу. Місячна премія державного службовця не може перевищувати 30%, а квартальна – 90% розміру його посадового окладу.
Встановлення максимального розміру надбавки за вислугу років на рівні 30% від підвищеного посадового окладу.
Згідно з положеннями законопроєкту запровадження нової системи оплати праці держслужбовців передбачається з 1 січня 2024 року, крім державних службовців державних органів, діяльність яких регулюється спеціальними законами, для яких передбачається запровадження нової системи оплати праці з 1 січня 2025 року.

Вимкнення електрики на кілька днів поспіль: Тернопіль готується до складної зими

До 8 років тюрми: тернополянин двічі розрахувався чужою карткою