Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

«Все буде добре. Хто, як не ми, перемога за нами!»: історія загиблого Героя з Чорткова

34-річний сапер Андрій Балик загинув 31 серпня 2022 року під час виконання бойового завдання в районі села Новопетрівка на Херсонщині. Захисник отримав смертельні поранення під час артилерійського обстрілу.

Про це йдеться у дописі проєкту Меморіал.

Андрій народився у місті Чортків на Тернопільщині. Закінчив місцеву школу №5, займався спортом та відвідував спортзал. Дуже любив літо, озера, річки, сонце. Коли була можливість, ходив на річку, щоб поплавати. Він завжди брався за будь-яку роботу, не боявся працювати, допомагав, підміняв усіх. Андрій був хорошою людиною з великим, добрим та справедливим серцем. Завжди приходив на допомогу, був найкращим батьком, чоловіком та товаришем. Веселий, щирий хлопець, який зростав справжнім патріотом своєї країни. Він завжди умів підтримати кожного в тяжку хвилину.

Під час повномасштабної війни Андрій пішов на службу в інженерно-саперний взвод 98-го піхотного батальйону Збройних сил України. Весь час заспокоював дружину та рідних словами: «Все буде добре. Хто, як не ми, перемога за нами!».

Побратими розповіли, що Андрій завжди мав позитивний настрій та безмежну щирість. А його почуття гумору завжди підтримувало їх, з ним завжди було весело. Він був справжнім бойовим товаришем, з яким впевнено йшли у бій.

«Я радий, що познайомився з Андрієм. Він був хорошою і чесною людиною, яка завжди допоможе. Він наш побратим і друг! Ми його ніколи не забудемо!» – зазначив один із побратимів.

«Відважність, його сила духу , його справедливість, патріотизм, доброта та людяність – ці риси характеру згадують всі, хто був близький з Андрієм… Уся наша родина знаходиться в глибокій скорботі. Ми завжди будемо пам‘ятати нашого Андрія таким, як він був за життя! Вічна тобі пам‘ять, наш Герою! Низький уклін, дякуємо за все. Ти завжди будеш в наших серцях!» – розповіла родичка полеглого воїна.

Поховали захисника на Алеї Слави у рідному місті.
У Андрія залишилися мама, сестра, брат, дружина та донечка.

Як жителька Микулинецької громади втратила майже 100000 грн: що сталося

На Тернопільщині оштрафували військового, який прийшов на службу у нетверезому стані