Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Як зробити “тернопільський” вічний ліхтарик, але без паяння: популярний лайфхак

Як зробити найпростіше аварійне освітлення з мінімуму предметів власноруч.

Про це пише ТСН.ua.

Ми вже розповідали, як змайструвати “вічний” ліхтарик за 5 хвилин. Такий ліхтарик, який ще називають «тернопільським» на честь міста, де мешкає його винахідник, світить дуже довго і може слугувати аварійним освітленням під час вимкнення електроенергії в українських містах.

Проте не всі володіють паяльником, і не у всіх удома є цей пристрій. Тому останнім часом набув популярності ще один метод виготовлення таких ліхтариків, але вже без будь-якого паяння. Кмітливі господарі та господині можуть змайструвати пристрій лише зі світлодіода, сірникової коробки та двох пальчикових батарейок.

Все, що потрібно, щоб зробити “вічний” ліхтарик, це:

  • світлодіод,
  • коробка з-під сірників,
  • 2 батарейки ААЄ,
  • монета в 5 чи 10 копійок.

Як виготовити ліхтарик

Вставте батарейки в сірникову коробку, враховуючи їх полярність, тобто так, щоб «плюс» однієї батарейки був поруч із «мінусом» другої.

Виготовлення ліхтарика

Закрийте коробку. Далі загніть «ніжки» світлодіода так, щоб вони були схожі на підкови, та вставте діод вертикально між зовнішньою та внутрішньою частиною коробки. Водночас ці «ніжки» мають дотикатися до полюсів батарейок.

Виготовлення ліхтарика

З іншого боку пустої коробки, у проріз між зовнішньою та внутрішньою частиною коробки для сірників встроміть монету – так ви замкнете контакти на батарейках і побачите, що світлодіод засвітився. Витягаючи та вставляючи монету, ви будете вимикати та вмикати світлодіод відповідно.

Виготовлення ліхтарика

Таким чином, можна наробити ліхтарики та розпихати їх у темних кутках і проходах у вашій квартирі. Тоді під час вимкнень електроенергії ви завжди матимете резервне світло, що дозволить вам спокійно ходити в темряві.

Затор у Тернополі через дві ДТП на перехресті (ФОТО)

Волонтери та прокурор Олександр Лукашенко продовжують допомагати військовим та цивільним