Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Ціни на пальне у листопаді: експерт розповів, до чого готуватися українцям

У листопаді не варто очікувати різких коливань цін на паливо. На думку експертів, жовтневі атаки росії щодо об’єктів критичної інфраструктури та перебої зі світлом не повинні вплинути на ринок.

У цьому, зокрема, переконаний директор консалтингової групи А-95 Сергій Куюн.

Він зазначив, що прогнозування цін на пальне в Україні ускладнене через залежність України від світових цін на нафту та нафтопродукти, але суттєвих змін на ринку поки що не очікується.

– Ситуація дуже нервова, адже очікуємо з 5 грудня ембарго на імпорт російської нафти в Європу, і є досить суттєва нервозність на ринках. Але бачимо, що ціни тримаються якогось коридору – по 90-95 за барель нафти. Це трохи вище, чим було у вересні, але й зростання суттєвого не відбувається, – наголошує експерт.

За його словами, порівняно з жовтнем у листопаді різких коливань у вартості пального не очікується.

Водночас не виключено невеликого зростання цін на дизпаливо та скраплений газ.

– Бачимо, що є певний потенціал для зростання цін на дизпаливо, але це в межах 1 грн за літр. Щодо бензину стабільна ситуація, не очікуємо жодних змін. За скрапленим газом теж можливі невеликі коригування, тому що зараз намітився невеликий дефіцит на ринках Європи цього продукту і може бути невелике зростання цін, – говорить Сергій Куюн.

Не погіршить ситуацію і масова закупівля генераторів, використання яких передбачає ті чи інші види палива, впевнений експерт. Оскільки ми вже пройшли сезон активного споживання, що був зумовлений аграрними роботами, ринок увійшов до т.зв. «мертвого сезону», а це значить, що споживання загалом низьке, пояснює він.

Джерело: Факти

Укрпошта запустила голосування за ескіз новорічно-різдвяної марки (ФОТО)

Рекорд ЗСУ: за 3 хвилини українські воїни збили два ворожих “Алігатори”