Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Турнірна таблиця Ліги чемпіонів 2022/23 після першого кола групового етапу

У нинішній єврокубковій кампанії Україну на груповій стадії головного клубного турніру Старого Світу представляє донецький «Шахтар».

У кваліфікації змагань також брало участь «Динамо». На жаль, кияни зуміли подолати лише два ранди відбору, поступившись у вирішальному протистоянні португальській «Бенфіці». Перед стартом турніру гірняки вважалися очевидними аутсайдерами своєї групи у зв’язку з масовим відходом легіонерів, але наявна турнірна таблиця Ліги чемпіонів не підтверджує прогнози експертів.

Донецький клуб розпочав турнір з досить несподіваної звитяги у Лейпцигу, обігравши господарів з рахунком 4:1. Далі була важка «домашня» нічия 1:1 проти «Селтіку» на варшавському городському стадіоні «Легії». Першої поразки «Шахтар» зазнав лише у третьому колі, мінімально програвши в гостях 1:2 чинному переможцю ЛЧ мадридському «Реал». За підсумками першого кола донеччани займають у своїй турнірній таблиці Ліги чемпіонів друге місце:

  1. «Реал» — 9.

  2. «Шахтар» — 4.

  3. «РБ Лейпциг» — 3.

  4. «Селтік» — 1.

Уся боротьба ще попереду. Звісно, уболівальникам українського клубу дуже хочеться виходу до плей-оф ЛЧ, але навіть третє місце та путівка у Лігу Європи стануть видатним успіхом за нинішніх обставин.

Результати Ліги чемпіонів в інших групах

На груповій стадії ЛЧ завжди відбувається багато цікавого. Особливістю цього розіграшу можна вважати велику кількість команд, які не втратили очок у 3 стартових поєдинках. Крім «Реалу», по 9 очок наразі мають «Наполі», «Брюгге», «Баварія» та «Манчестер Сіті».

Найбільш сенсаційними виглядають результати Ліги чемпіонів у групі B, де «Брюгге» уже на 6 пунктів відірвався від «Атлетико», «Порту» та «Баєра 04». Особливо приємно, що у складі бельгійців присутні українці Едуард Соболь та Роман Яремчук. Попри те, що ігрового часу футболісти національної збірної отримують не так багато, їх вклад в загальний успіх є важливим.

Беззаперечне лідерство «Наполі» у групі A теж здається дещо несподіваним, враховуючи, що їх суперниками є «Ліверпуль», «Аякс» та «Рейнджерс». Перше місце «Баварії» у квартеті С цілком прогнозоване, але 100% очок у матчах з «Барселоною» та «Інтером» заслуговують на подвійну повагу. «Манчестер Сіті» давно тішить своїх уболівальників стабільними результатами Ліги чемпіонів, боротьбу за друге місце у групі G ведуть дортмундська «Боруссія» та «Севілья».

ПСЖ та «Бенфіка» з H-четвірки набрали по 7 пунктів, але свого останнього слова ще не сказав туринський «Ювентус». У квартетах D та E ситуація виглядає найбільш заплутаною. Лідери «Спортинг» та «Ред Булл Зальцбург» мають 6 та 5 очок відповідно, але хороші шанси на вихід залишаються навіть у команд, що займають останні місця. У суперечці бомбардирів ЛЧ лідирують Холанн (МС), Оршич («Динамо» Загреб) та П’єро («Маккабі»). Усі нападники забили по 5 голів.

Автор sport.ua: Сергій Циба

У чому наша сила

Стало відомо, скільки податків у свої бюджети отримали тернопільські громади