Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

“Три-чотири місяці”: українців закликають подумати про виїзд з країни

Генеральний директор компанії ДТЕК Максим Тимченко закликав українців подумати про те, щоб за можливості виїхати на кілька місяців на тлі російських атак на об’єкти енергетичної інфраструктури.

Про це він заявив у інтерв’ю ВВС.

Посадовець зазначив, що російські атаки пошкодили майже половину енергетичної системи України.

“Якщо вони (українці — ред.) зможуть знайти альтернативне місце для проживання ще на три-чотири місяці, це буде дуже корисно для системи”, — сказав Тимченко.

Гендиректор ДТЕК додав, що система стає менш надійною з кожною російською атакою, і скорочення споживання електроенергії є ключем до збереження її роботи.

“Пошкоджена енергетична система все ще не в змозі виробляти достатньо електроенергії для задоволення поточних потреб, тому будь-який спосіб скорочення споживання, у тому числі виїзд з країни, слід розглядати як допомогу Україні у війні проти Росії”, — пояснив Тимченко.

За його словами, зменшення побутового енергоспоживання дозволять убезпечити критичні об’єкти, зокрема лікарні, де перебувають поранені українські військовослужбовці.

“Якщо ви будете менше споживати, то лікарні з пораненими солдатами будуть гарантовано забезпечені електроенергією. Саме так можна пояснити, що зменшуючи споживання або виїжджаючи, ви також допомагаєте іншим людям”, — зазначив посадовець.

Що відомо

  • Внаслідок атак Росії пошкоджено близько 40% усієї енергетичної інфраструктури України.
  • 31 жовтня у ДТЕК повідомили, що в Україні закінчуються запаси обладнання, необхідного для відновлення об’єктів енергетичної інфраструктури.
  • Майже по всій Україні запроваджують графіки погодинного відключення електроенергії. Це необхідно для стабілізації енергосистеми. Водночас Міненерго доручило проінспектувати графіки відключення електроенергії.
  • Зранку 18 листопада Київ та область повернулися до стабілізаційних відключень світла за графіком. Утім через пошкодження енергетичної інфраструктури можливі екстрені вимкнення.

Чому механічні  ігрові автомати на гроші онлайн стали такі популярні в інет-казино?

Виборюючи незалежність України, віддав найдорожче… На Тернопільщині попрощались із Героєм