Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернопільські студенти і викладачі зіграли виставу, щоб зібрати кошти для ЗСУ

У залі Тернопільського академічного обласного українського драматичного театру ім. Т. Г. Шевченка відбулася благодійна вистава «Мина Мазайло» за твором Миколи Куліша, приурочена 25-річчю юридичного факультету Західноукраїнського національного університету.

Історія родини Мазайлів у виконанні студентської молоді на сцені ожила вперше, а твір Куліша сприяє самозбереженню нації, спонукає кожного до роздумів про свій духовний зв’язок з рідною землею. Вистава уособлює ті події, які відбуваються зараз в Україні, а найважливіше –  питання значення української мови в суспільстві, – повідомляють на сайті вишу.

Юнаки та дівчата кажуть, що особливо зараз слід звернути  увагу на цей шедевр минулого століття, адже він доступно пояснює, що може статися з тими, хто зневажає своє рідне.

Також колектив юридичного факультету організував благодійний аукціон, у ході якого глядачі мали змогу придбати боксерські рукавиці з підписом Кличка, блокнот із підписом президента України, пам’ятну золоту медаль та багато іншого. Вилучені кошти за квитки та придбані лоти студенти ЗУНУ спрямували на підтримку Збройних сил України, зокрема, на допомогу одному з бійців, який є випускником юридичного факультету.

На якій вулиці є світло? Тернополянин створив корисний сайт про електропостачання

У Збаражі не впустили матір із дитиною в “Пункт незламності”