Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Сучасні мікрохвильові печі – безпека та багатий функціонал

На кухні є велика кількість незамінних пристроїв, інструментів та обладнання, але найчастіше йдеться про мікрохвильові печі, за допомогою яких можна виконувати декілька завдань. Сучасна техніка доповнюється кількома ступенями захисту, є надійним та багатофункціональним інструментом для вирішення великої кількості завдань.

Деякі моделі печей відрізняються компактністю та легкою вагою. Вони готові замінити мультиварки, духові шафи, пароварки та багато інших видів кухонного начиння. Вибираючи мікрохвильові печі необхідно визначитися з тим, що потрібно буде готувати в майбутньому, а також сформувати вимоги до характеристик та функціоналу. Іноді вдасться готувати повноцінні шедеври, експериментуючи у приготуванні.

Види печей

Існуючі моделі поділяються на кілька видів залежно від функціоналу та характеристик:

  1. Звичайні соло моделі. Найпростіші моделі без додаткових функцій та програм. З їх допомогою вдасться проводити розморожування та розігрів їжі. Головна перевага – невисока вартість;
  2. Із грилем. Відмінний варіант для ситуацій, коли хочеться приготувати страву з ароматною скоринкою. Як елемент нагрівання використовується ТЕН або керамічний гриль, які встановлюється у верхню частину корпусу;
  3. З конвекцією. У задній стінці є вентилятор, за допомогою якого відбувається розподіл потоків повітря для рівномірного приготування страви. Завдяки цьому принципу можна легко запікати кондитерські вироби, м’ясо, рибу та овочі;
  4. З грилем та конвекцією. Поєднання кількох принципів робить мікрохвильову піч дійсно багатофункціональною і зручною в роботі.

Серед виробників потрібно виділити бренди LG, Samsung, Gorenje, Electrolux, Liberton, Whirlpool та інші. На всю техніку надається гарантія, і даються поради щодо догляду та принципів експлуатації.

Внутрішнє покриття

Ще одна важлива характеристика під час вибору техніки. Поширеним рішенням є емаль, яка легко очищається, але піддається подряпинам. Мікрохвильові печі з таким покриттям найдешевші. Нержавіюча сталь механічно стійка та довговічна, але в очищенні надто складна.

Кераміка протистоїть подряпинам, але потребує дбайливого ставлення, тому що будь-які удари можуть призвести до серйозних пошкоджень. Біокерамічна емаль зберігає тепло та відрізняється антибактеріальним покриттям, але вона знову мало захищена від механічних пошкоджень.

Хто відрікся від вірного друга? Хатіко на Лановеччині декілька тижнів чекає на господаря

Де грати в покер на гроші 2022 року?