Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині вводяться в дію графіки аварійних вимкнень електропостачання

ВАТ “Тернопільобленерго” екстрено вводить в повному обсязі графіки аварійних вимкнень. 

Через обстріли ворога енергосистеми країни екстренно введені графіки аварійних вимкнень для усіх 10 черг Тернопільської  області.

Електропостачання зможуть відновити лише за командою НЕК «Укренерго».

Шановні споживачі!

За розпорядженням диспетчера НЕК “Укренерго”, 23 листопада в Тернопільській області будуть відбуватися стабілізаційні відключення електропостачання згідно з оприлюдненим графіком.

Проте пошкодження енергетичної інфраструктури значні. Тому можливі екстрені відключення поза графіками, якщо у НЕК” “Укренерго” буде необхідність додатково збалансувати енергосистему, повідомляє “Тернопільобленерго”.

– Просимо і надалі споживати електроенергію розсудливо, – йдеться у повідомленні.

Графік погодинних вимкнень споживачів в Тернопільській області діятиме цілодобово з 22 листопада

У зв’язку з критичною ситуацією в енергосистемі України внаслідок ракетних обстрілів, графік погодинних вимкнень споживачів в Тернопільській області діятиме цілодобово з 22 листопада.

ВАТ «Тернопільобленерго» опублікувало оновлений перелік трьох груп відключення електроенергії, доповнивши та зробивши його цілодобовим. Переглянути уточнені черги можна на офіційному сайті ВАТ «Тернопільобленерго», або тут.

Час відсутності електроенергії складатиме по 4 години, однак відключення відбуватимуться двічі на добу для кожної групи.

Даний графік діятиме за умов, що від диспетчера вищого рівня НЕК «Укренерго» не надходитиме вказівок на додаткові обмеження електропостачання.

Додатково інформацію про причини вимкнення можна переглянути на офіційному сайті ВАТ «Тернопільобленерго» в розділі «Аварійні відключення».

Роз’яснення щодо вимкнення електроенергії

Внаслідок масованого ракетного удару, ситуація в енергосистемі критична. Через різке похолодання зросло споживання електроенергії тому, за розпорядженням НЕК «Укренерго», на всій території країни  застосовуються графіки погодинних відключень, а також додатково – графіки аварійних відключень. Це необхідний крок, щоб збалансувати енергосистему та уникнути аварій на обладнанні.

Будь-які обмеження споживання електроенергії є наслідком пошкодження частини енергосистеми російськими ракетами та дронами. Ремонтні бригади працюють цілодобово, але для відновлення високотехнологічного обладнання потрібен час.

У Чорткові рейсовий автобус зіткнувся із авто, що перевозило хлібобулочні вироби: подробиці

На війні загинув начальник розвідки з Тернопільщини Андрій Павлюк (ФОТО)