Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Діти з війни: у Язлівці допомагають малечі інтегруватись до нових умов

Задля підтримки дітей із родин внутрішньо переміщених осіб та їх інтеграції до нових умов співробітники Тернопільський обласний краєзнавчий музей спільно із організаторами Благодійний фонд «Рокада»-Тернопіль провели пізнавально-розважальні заходи (до Дня захисників та захисниць України) у Язловецькому монастирі згромадження сестер Непорочного зачаття Пресвятої Діви Марії.
“Життя в умовах війни є дуже складним. Особливо це відчувають діти, які є найбільш вразливими та незахищеними як фізично так і психологічно. Тернопільщина прийняла багатьох дітей-переселенців із зони бойових дій.

Теперішнє покоління дітей є творцями майбутнього держави, тому головним завданням музейних науковців було ознайомити їх із героїчними сторінками нашої історії під покровом Богородиці. Для дітей влаштували цікаве та активне дозвілля. Вони дізнавались про:
свято Покрови; зброю, життя і побут козаків; народні звичаї, традиції та обряди українців у цей день; про славних воїнів УПА, їх однострій, спорядження та озброєння.
Перейнявшись духом наших предків, діти взяли участь в «Козацьких забавах». Весела, жвава, завзята, бадьора, рум’яна, гучна атмосфера панувала серед дітлахів!
У взаємній підтримці й довірі здолаємо все!” – повідомили на сторінці музею у Фейсбуці.

Отець з Тернопільщини став новим протоігуменом Львівської провінції отців редемптористів

Вкрав ровер зі сходової клітки. Тернопільські поліцейські знайшли злодія