В Україні обмежили виплату допомоги по безробіттю

Виплата допомоги по безробіттю на час воєнного стану не може перевищувати 90 календарних днів.

Така норма передбачена ухваленим парламентом законопроєктом №6067 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування служби зайнятості, соціального страхування на випадок безробіття, сприяння продуктивній зайнятості населення, у тому числі молоді, та впровадження нових активних програм на ринку праці, який вже підписав голова Верховної Ради Руслан Стефанчук.
Цим документом доповнено Закон «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття» новим пунктом 33 такого змісту: «Під час дії воєнного стану тривалість виплати допомоги по безробіттю не може перевищувати 90 календарних днів».
При цьому безробітним, строк виплати допомоги по безробіттю яких на дату набрання чинності цим Законом перевищує 90 днів, виплата допомоги по безробіттю припиняється через 30 календарних днів з дня набрання чинності цим Законом.
Разом з тим, для осіб передпенсійного віку (за рік до досягнення відповідного віку та за наявності необхідного для призначення пенсії за віком страхового стажу) тривалість виплати допомоги по безробіттю не може перевищувати 360 календарних днів.
Зазначається, що допомога по безробіттю призначається з першого дня після дня надання статусу безробітного.
Законодавці також передбачили, що виплата допомоги по безробіттю може здійснюватися без особистого відвідування безробітним, який перебуває на тимчасово окупованій території або на території, на якій ведуться бойові дії.

Микола Галас

This website uses cookies.