Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Чому нові смартфони продаються без зарядних пристроїв?

Дедалі більша кількість нових моделей смартфонів, що випускаються зараз, не мають зарядного пристрою в комплекті.

Для багатьох покупців це несподівано, адже без цього аксесуара неможливо експлуатувати смартфон. Відсутність зарядного пристрою в комплекті – задум виробників? Як з’ясовується, до такого стану речей скоро доведеться звикати. Єврокомісія почала боротися з проблемою величезної кількості електронних відходів, тому запроваджує подібні обмеження.

Зарядка для телефону як окремий аксесуар

 Без ЗУ неможливо користуватися пристроєм, який потребує регулярного підзаряджання. Необхідність купувати зарядне окремо, що багатьма сприймається як прагнення виробників до додаткового заробітку. Цілком оскаржити це складно, адже ціна смартфона не змінюється, а до неї ще додається вартість покупки адаптера живлення. Однак варто знати, що згодом подібні заходи повинні будуть вжити всі виробники мобільних телефонів, тому зарядний блок доведеться замовляти окремо за посиланням https://www.aks.ua/uk/catalog/zaryadnye-ustroistva/

Проблема з електронними відходами

 Електронне сміття важко утилізувати і переробляти, тому воно є досить серйозною проблемою. Поряд із безперервним розвитком мобільних технологій, коли купується все більше і більше нових пристроїв, ця проблема посилюється.

 Європейська комісія почала займатися питанням охорони довкілля багато років тому. Найближчими роками планується остаточний поділ мобільних телефонів та зарядних пристроїв, щоб зменшити проблему виробництва відходів. Крім того, буде ще одна зміна, яку повинні слідувати всі виробники портативних гаджетів – запровадження універсального порту зарядки USB-C.

Загальний стандарт USB-C для мобільних пристроїв

 USB-C стає все популярнішим, а порти цього типу сьогодні з’являються в дедалі більшій кількості мобільних пристроїв. Цей стандарт цінується переважно за те, що зарядка відбувається набагато швидше, ніж при використанні microUSB. Цікаво, що незабаром вибір порту USB-C може виявитися не лише волею виробників, а й умовою Єврокомісії.

 Що це означає для всіх користувачів мобільних пристроїв? Зарядки скоро перестануть входити в стандартну комплектацію телефону, але один адаптер підійде до будь-якого нового пристрою.

 

Дрони-камікадзе атакують українців: що робити тернополянам аби врятуватися

Графік вимкнень електроенергії у Тернополі