Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Фейковий акаунт: як житель Тернопільщини втратив 9000 гривень

Житель Тернопільщини втратив гроші через фейковий акаунт.

Аферисти продовжують успішно використовувати дієві відомі шахрайські схеми та заробляти на довірливих громадянах. Із заявою про злочин до поліцейських звернувся 40-річний житель Тернополя. Він повідомив, що з його банківської картки зник увесь залишок.

Чоловік хотів придбати побутову техніку в соцмережі. Знайшов оголошення з привабливою ціною і зателефонував продавцю. За підказками шахрая, чоловік перейшов на фейкове посиланя та ввів конфіденційні дані власної картки для оплати. З картки зникло 9 тисяч гривень, а товар потерпілий так і не отримав.

За фактом шахрайства поліцейські розпочали кримінальне провадження, особу зловмисника встановлюють.

Правоохоронці нагадують: не вводьте свої персональні дані на незнайомих або підозрілих сайтах, не переходьте за посиланнями, які вам відправляють в особистих повідомленнях нібито для купівлі товару, або ж для його швидкої оплати. Фішингові сайти можуть копіювати оригінал до найдрібніших деталей, а шахрай, користуючись психологічними прийомами, здатний переконати надати необхідну інформацію, яку використає для крадіжки грошей, повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Навантаження на енергосистему зростає: влада Тернопільщини звертається до жителів області

Зі щирою молитвою та зі сльозами на очах: жителі Заліщицької громади зустріли тіло Героя Андрія (ФОТО)