Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі цієї ночі спіймали трьох п’яних водіїв

За одну лише нічну зміну 18 жовтня патрульні виявили трьох водіїв, які сіли за кермо в стані сп’яніння.

Про це повідомляють на сторінці Патрульної поліції Тернопільської області.

Адмінматеріали, складені на усіх нетверезих водіїв, патрульні направили до суду.

Водій, який сідає за кермо в стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння має знижену увагу та швидкість реакції, тому йому складніше зорієнтуватись в дорожній обстановці. Керування транспортним засобом в стані сп’яніння є одним із найтяжчих порушень у сфері безпеки дорожнього руху, адже дорожньо-транспортні пригоди за участю таких водіїв можуть мати надзвичайно тяжкі чи трагічні наслідки, – кажуть поліцейські.

Правоохоронці нагадують про відповідальність:

  • за частиною 1 статті  130 – штраф 17 000 грн з позбавленням права керування на 1 рік;
  • за частиною 2 статті 130 – штраф 34 000 грн з позбавленням права керування на 3 роки з оплатним вилученням авто чи без такого або адмінарешт на 10 діб з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого;
  • за частиною 3 статті 130 – штраф 51 000 грн з позбавленням права керування на 10 років та конфіскацією авто або адмінарешт на 15 діб з позбавленням права керування на 10 років та конфіскацією транспортного засобу;
  • за частиною 4 статті 130 — штраф 34000 або адміністративний арешт на строк 15 діб, з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 3 роки.

Пам’ятайте, що нетверезий водій є загрозою для життя та здоров’я інших учасників дорожнього руху — водіїв, пішоходів, велосипедистів, а також і для самого себе, – йдеться в повідомленні.

Каталася у тролейбусі: знайшли неповнолітню Іринку, яка пропала у Тернополі (ФОТО)

Ціною власного життя Ярослав засвідчив вірність і любов до України: загинув воїн із тернопільської бригади