Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У результаті вибуху зруйновано Кримський міст: реакція України та що відомо (ВІДЕО)

На кримському мосту під ранок 8 жовтня спалахнула пожежа.

Про це повідомляють російські ЗМІ. Пожежа виникла через “займання паливної цистерні у хвості вантажного потягу”, повідомили “Російські залізниці” (РЖД). Рух мостом перекрито. Зруйновано частину дорожнього полотна — два автомобільні прольоти моста частково зруйновані. До запуску окупантами готується понтонна переправа, а рух поїздів кримського сполучення тимчасово призупинений.

На Кримському мосту стався підрив вантажного автомобіля, пише РБК з посиланням на Національний антитерористичний комітет РФ. Це спричинило спалах семи паливних цистерн залізничного складу. Два автомобільні прольоти моста частково зруйновані.

“Внаслідок надзвичайної події стався обвал двох прольотів автомобільного полотна гілки, яка йде з Краснодара до Керчі. При цьому спалахнули цистерни з паливом. Зараз з боку Тамані та Керчі підходять два локомотиви, які розтягнуть склад, що горить. Як тільки буде погашена пожежа, з’явиться можливість оцінити масштаби пошкоджень моста та опор, можна буде говорити про терміни відновлення руху”, — заявив призначений Росією так званий “голова” окупованого Криму Сергій Аксьонов.

За словами Аксьонова, за візуальною оцінкою одна автомобільна нитка з Керчі на Тамань ціла. Він повідомив, що до запуску готова поромна переправа, вона почне працювати з 8 жовтня.

“Цистерна з паливом, за попередніми даними, горить на одній із ділянок Кримського мосту, судноплавні арки не пошкоджені, повідомив “радник голови Криму”, — пишуть “РИА Новости”.

У дорожньому управлінні “Тамань” повідомили, що рух мостом припинено.

Так званий “радник голови Криму” Олег Крючков повідомив, що на під’їздах до мосту для водіїв розгортають пункти обігріву та харчування. Він заявив, що “про причини і наслідки пожежі поки говорити зарано”.

Рух Кримським мостом повністю закритий, готується запуск поромної переправи через протоку, заявила окупаційна влада Криму, повідомляє “ТАСС”.

Усі потяги кримського сполучення, які планувалося відправити найближчим часом, тимчасово не вирушатимуть через НП на Кримському мосту, повідомила російська залізниця (РЖД). Крім того, продаж квитків на потяги до Криму припинено, пишуть “РИА Новости”.

Президенту РФ Володимиру Путіну вже доповіли про НП на Кримському мосту російський прем’єр Михайло Мішустін, глави МНС та Мінтрансу, а також керівники силових відомств, повідомив Пєсков. Крім того, глави МНС та Мінтрансу за дорученням президента виїхали на місце події, пишуть “РИА Новости”.

За словами Пєскова, Путін доручив створити урядову комісію у зв’язку з НП на Кримському мосту.

Слідчий Комітет порушив справу за фактом події на Кримському мосту.

Всеросійська спілка страховиків оцінює збитки від надзвичайної події на Кримському мосту у 200-500 мільйонів рублів, розповіли РИА Новости у пресслужбі спілки.

На відео, оприлюдненому Повітряними Силами ЗСУ видно, що зруйновано частину дорожнього полотна.

Пошкоджений на кримському мосту потяг ішов з Тамані, передає KerchFM.

В мережі з’явилися відео пожежі.

Телеграм-канал “Риа-Мелитополь” опублікував відео очевидців пожежі.

Схоже, на Кримському мосту було два вибухи, майже одночасно, повідомляє журналіст Андрій Цаплієнко.

Реакція України

“Крим, міст, початок. Усе незаконне має бути зруйновано, усе вкрадене – повернуто Україні, усе російське окупаційне – вигнане”, — написав у Тwitter радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

Секретар РНБО Олексій Данілов на своїй сторінці у соцмережах привітав російського президента роликом із Кримським мостом.

Джерело.

“Шахтар” бере на себе лікування воїна “Азовсталі” Михайла Діанова

Тернополянин думав, що допомагає знайомій і втратив 13500 грн