Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернополяни передали квадроцикл для ЗСУ (ФОТО)

В перші дні війни в Україні на Тернопільщині почали формуватись добровольчі батальйони територіальної оборони, куди вступали люди різних професій. Їх об’єднало одне – бажання звільнити рідну землю від ворога. Серед них був Любомир Крупа – депутат Тернопільської обласної ради, педагог, історик, директор однієї з тернопільських шкіл.

Ще нещодавно він захищав Україну від загарбників на Донеччині, зараз перебуває на Харківщині. Разом з побратимами – уродженцями Тернопільщини, звільняє українські території від окупантів. Щоб краще виконувати бойові завдання бригаді, в якій служить Любомир, був потрібен квадроцикл, адже такий вид транспорту чи не найкраще підходить для бездоріжжя. Дружина Любомира Ірина розпочала збір коштів. Підтримали її у цій справі колеги чоловіка з фракції в Тернопільській обласній раді.

«Бригада мого чоловіка базується в лісах, окопуються на територіях, де нема доріг, тому доводиться носити все на плечах. Радію, що ми змогли так швидко зібрати кошти на транспортний засіб і вже придбали його, – розповіла Ірина Крупа. – Кожен день на передовій – велике випробування для воїнів. Ми спільно можемо підтримати їх матеріально і духовно. Дякую всім, хто долучився до збору коштів. Внесок кожного – важливий».

Вже через кілька днів зусиллями команди Івана Чайківського вдалось знайти і придбати квадроцикл.

«Любомир Крупа з перших днів війни зголосився піти в Збройні сили України, пішов захищати рідну Батьківщину. Коли він сказав, що їм потрібно квадроцикл для того, щоб добиратись до позицій ,то всією фракцією прийняли рішення допомогти. Ми знайшли неподалік Тернополя в господарів квадроцикл в хорошому стані, підремонтували його і облаштували відповідно до умов воєнного часу. Сподіваємось що він буде служити нашим ЗСУ і допоможе здобути перемогу», – сказав Олег Боберський, депутат Тернопільської обласної ради.

 Транспортний засіб доставили захисникам Іван Чайківський та Володимир Болєщук.

 «Наші захисники і захисниці потребують підтримки і допомоги. Наше основне завдання – бути корисними для них,  – каже Володимир Болєщук, перший заступник голови Тернопільської обласної ради. Квадроцикл – це зручний, універсальний та мобільний транспортний засіб підвищеної прохідності, який в умовах бездоріжжя, болотяної місцевості допоможе військовослужбовцям у виконанні бойових та логістичних завдань. Дякую нашій команді за згуртованість та допомогу у придбанні «бойової одиниці»: Олегу Боберському, Володимиру Вермінському, Володимиру Гачу, Ярославу Дрюченку, Святославу Лебонтову, Івану Карачці, Наталії Онишків, Аллі Стечишин, Віктору Твердохлібу, Василю Хомінцю та Івану Чайківському.

Передали допомогу і від благодійного фонду «Покрова», а саме їжу швидкого приготування, корисні батончики каву та настасівські яблука. А за кошти які зібрала Ірина Крупа разом з небайдужими тернополянами купили причіп для квадроциклу.

«Ми постійно на контакті з нашими захисниками, особливо з тими, які пішли служити з Тернопільщини. Силами нашої команди ми придбали і привезли їм квадроцикл, а також причіп і продукти харчування, яблука, вирощені у Настасові, щоб вони відчули смак домашнього тепла. Знаю, як важливо зараз підтримувати земляків, тому намагаємося взнавати їхні  потреби та гуртуємося в допомозі їм»,- зазначив Іван Чайківський.

Старший син подружжя Круп Володимир теж несе службу в ЗСУ.

«У Любомира – бойовий настрій і непохитна віра в перемогу, – зазначає дружина. – Час від часу телефонує, коли є зв’язок. Ніколи не скаржиться на труднощі. «Дякувати Богу, все добре», – каже. Молюся і вболіваю за чоловіка і за сина, за всіх наших захисників. Вірю, що Господь допоможе нашим мужнім воїнам звільнити рідну землю від російських окупантів».

«Пташка» з Тернопільщини заспівала Гімн України перед футбольним матчем (ВІДЕО)

Герой з Тернопільщини потрапив до календаря з військовослужбовцями ЗСУ