Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Сплутала офіційний сайт: як тернополянка втратила 27000 грн

27 000 гривень шахраї викрали з картки тернополянки.

Жінка сплутала офіційний сайт банківської установи з фішинговим і втратила 27 тисяч гривень.

Зі слів потерпілої, їй потрібно було провести деякі операції на офіційному сайті фінансової установи, і вона через телеграм вирішила пошукати посилання на веб-ресурс банку. Проте помилилася, ввійшовши на фішинговий сервіс. Щойно ввела свої дані, як помітила, що відбувається рух коштів. За короткий час зловмисники викрали з картки тернополянки 27 тисяч гривень.

Поліцейські застерігають : завжди звіряйте адресу отриманого посилання з адресою справжнього сайту.

Встановіть хороший антивірус. Окрім захисту від фішинг-атак, він має багато корисних функцій збереження персональних даних — не дає шахраям перехоплювати повідомлення з кодами, закриває доступ до програм, що крадуть дані з онлайн-банків тощо.

Налаштуйте двофакторну автентифікацію на всіх важливих ресурсах — банківських додатках, пошті, в соцмережах. Так шахраї не зможуть зайти в обліковий запис, навіть маючи логін і пароль, тому що система надсилає сповіщення на мобільний телефон власника, коли здійснюється спроба входу з іншої IP-адреси.

Багато хто використовує один пароль до всіх акаунтів. Здійснивши злом у соцмережі, шахраям буде просто увійти до всіх інших облікових записів. Намагайтеся використовувати різні паролі, повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Через ракетні атакти на підприємствах Тернопільщини посилюють заходи безпеки

Навантаження на енергосистему зростає: влада Тернопільщини звертається до жителів області