Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Позбавляємося від болю в горлі за 5 хвилин

Біль в горлі може бути викликаній не лише вірусами чи інфекціями. Досить часто дискомфорт виникає через вдихання холодного чи сухого повітря, перенапруженні голосових зв’язок. В будь-якому випадку мова йде про запалення, яке необхідно усунути.

На https://apteka911.ua/shop/lekarstvennyie-preparatyi/ot_boli_v_gorle представлені кращі препарати для лікування. Медична інформаційна система Аптека 9-1-1 дозволяє вибрати найближчу аптеку з прийнятними цінами.

Перевірені народні рецепти

Звісно, не обов’язково одразу застосовувати медичні препарати. Один із хороших способів позбутися болю – полоскання горла. Для цього потрібно розчинити ложку солі в склянці теплої води, та щогодини полоскати горло, відкидаючи голову назад, та промовляючи звук «о».

Не менш дієвий спосіб – зігрівання шиї. Цей відділ повинен знаходитися в теплі. Для зігрівання можна використати шарф, грілку, чи тканину змочену в теплій воді.

Теплі напої дуже добре допомагають при таких симптомах. Можна пити компот, чай, каву та навіть просто теплу воду. Вже після першого ковтка відчувається, що біль поступово зникає.

Звісно, деякі з цих способів неможливо застосувати в певних умовах. Наприклад, у робочий час. Для таких випадків є медичні засоби у вигляді:

  • спреїв;
  • сиропів;
  • льодяників;
  • таблеток.

Одного застосування медпрепарату достатньо для покращення ситуації.

Поради для лікування

Кілька простих рекомендацій дозволяють швидше одужати. Перш за все, необхідний повноцінний відпочинок. Здоровій людині вистачає 8 годин сну, а ослабленому організму потрібно не менше 10-11 годин.

При болі в горлі варто правильно харчуватися. Наприклад, смажена їжа, солодке або здоба лише погіршують неприємні відчуття. Краще замінити їх супом або кашею, які не викликають подразнення.

Теплий душ вранці та ввечері також знижує дискомфорт. Тепле та вологе повітря добре впливають на горло.

Звісно, якщо не вдається вилікуватися самостійно, то потрібно пройти обстеження у лікаря. Не варто чекати більше трьох діб.    

   

 

Не ходіть біля цих будівель: поліція Тернополя отримала інформацію про замінування (оновлено)

Помер відомий на Чортківщині лікар (ФОТО)