Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Повне КАСКО: кому вигідно?

КАСКО належить до добровільних видів страхування, тому деякі водії не бажають витрачати на нього гроші, часто не розуміючи, у чому суть поліса. Так, це не дуже дешевий вид страхування. Але саме він надає захист від наслідків пошкодження власного автомобіля. Особливо це стосується повного КАСКО.

Від яких ризиків захищає КАСКО

Повне КАСКО передбачає страховий захист автівки й фінансового стану водія від усіх ймовірних ризиків, зокрема, йдеться про пошкодження авто:

  • у ДТП, навіть якщо воно повністю знищене;
  • під час спроби викрадення;
  • унаслідок вандалізму третіх осіб або стихійних лих;
  • у результаті умисного підпалу третіми особами або самозаймання;
  • через падіння на машину якихось предметів.

Крім того, КАСКО передбачає виплату компенсації страховою компанією у випадку крадіжки авто, а також у разі втрати його окремих частин, вузлів, агрегатів. Якщо є бажання, можна додатково застрахувати встановлене на автомобіль обладнання.

Кому варто обов’язково оформити повне КАСКО

Вартість повної страховки КАСКО іноді відлякує водіїв, тому часто вони обмежуються покупкою лише обов’язкового поліса ОСЦПВ. Але це не завжди правильне рішення. Якщо автовласник проживає у мегаполісі з інтенсивним трафіком, з великою кількістю викрадень такої моделі машини, як у нього, краще не економити й придбати поліс КАСКО. У будь-якому разі його ціна набагато менша, ніж витрати на ремонт авто або на покупку нового. Також обов’язково придбати цю страховку тим водіям, чия машина оформлена в кредит.

Повне КАСКО вигідно мати через такі переваги:

  • якщо сталася страхова подія, нічого не треба доплачувати. Страхова компанія подбає навіть про приїзд автоевакуатора;
  • деякі компанії при купівлі поліса роблять знижки на деякі страхові продукти або пропонують інші бонуси;
  • гарантовано покриття більшості можливих ризиків;
  • страхова компанія вийде на зв’язок із застрахованим водієм у режимі 24/7, що дуже важливо в стресовій ситуації.

Тому пропозиція оформити страховий поліс КАСКО є актуальною для кожного водія.

Що не покриває поліс

Важливо також розуміти, що КАСКО страхує тільки саме авто, причому в базовій комплектації виробника. Тобто такі страхові договори не покривають шкоди, завданої здоров’ю водія та пасажирів, а також майну, що перевозилося в машині та додатково встановленому обладнанню. Не буде виплачуватися компенсація також третім особам, які можуть постраждати у випадку ДТП (для цього існує ОСЦПВ).

Досвід страхової компанії — основа надійного страхування

Повністю відчути переваги КАСКО можна лише тоді, коли договір оформлений у надійній організації. Прикладом такої є страхова компанія «УНІКА» (https://uniqa.ua/). Про її результати роботи свідчать численні нагороди та сертифікати. Наприклад, нещодавно компанія стала володарем міжнародного сертифіката та золотої медалі Customer’s Friend Superior Excellence, Міжнародної асоціації сертифікації ICERTIAS (Цюрих, Швейцарія) за зразкові відносини з клієнтами. З такою організацією всі негаразди з власною автівкою будуть легко подолані. В Україні СК «УНІКА» пропонує своїм клієнтам сервіс європейського рівня, вона веде свій бізнес чесно, відкрито та прозоро.

Своєю місією UNIQA визначила надання можливості відчувати себе впевнено. У цьому переконалися понад 15,5 млн її клієнтів у 18 країнах Європи.

Ситуація може погіршитися: українців закликали залишитися зимувати закордоном

Антисанітарні умови, батьки п’яні: у Тернополі 2-місячне немовля проживало в жахливих умовах