Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Переселенці з Маріуполя відвідали туристичні родзинки Тернопільщини

На прохання внутрішньо переміщених осіб з Маріуполя, які тимчасово проживають на Тернопільщині, Департамент культури та туризму обласної військової адміністрації організував для них екскурсію локальними туристичними маршрутами патріотично-релігійного спрямування.

Метою екскурсії було ознайомити з об’єктами сакрального туризму та роллю Української греко-католицької церкви у становленні української державності.

“Першою локацією на екскурсійному маршруті було с.Заздрість, Музейно-меморіальний комплекс ,,Рідна хата” Патріярха Йосифа Сліпого. Саме тут народився кардинал греко-католицької церкви Йосиф Сліпий, який доклався до того, що церква у підпіллі не лише не зникла, а й продовжувала свій розвиток, – повідомляють в департаменті.
У невеличкій хатці-музеї екскурсанти оглянули одяг, меблі, побутові речі, посуд і книги, які належали родині Сліпих, а також дізналися про нелегкий життєвий шлях патріарха.
Особливою родзинкою цього маршруту стало відвідання всесвітньовідомого Марійський духовний центр “Зарваниця”, однієї з найбільших святинь Української греко-католицької церкви.
Справжньою окрасою Центру є унікальний комплекс культових споруд ,,Український Єрусалим”, який вміщує у собі копії найважливіших християнських святинь Святої Землі.
Екскурсія завершилася відвіданням барокової церкви Пресвятої Трійці (1754 року), де знаходиться Чудотворна Ікона Зарваницької Матері Божої”.

Врятуйте життя: рідні просять допомоги на лікування 8-річного Давида з Тернополя (ВІДЕО)

У Тернополі правоохоронці проводять профілактичні бесідищодо економії електроенергії