Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Міського голову Борщева звинуватили в розголошенні інформації про військових

Міського голову Борщева Ігоря Чопика оштрафували на 1020 грн за публікацію заяви, у якій було зазначено персональні дані військовослужбовців, пише Захід.NЕТ.

Як йдеться у постанові Борщівського райсуду, 19 липня на сторінці Борщівської міськради опублікували фото заяви військовослужбовців щодо виділення їм матеріальної допомоги та відповідь міськради на неї. У документах було зазначено персональні дані військових, зокрема, контактний телефон та прізвища. За декілька днів публікацію виявив старший оперуповноважений Чортківського райвідділу СБУ.

Дії міського голови кваліфікували за ч.1 ст. 212-5 КУпАП (порушення порядку використання документів у сфері оборони, що призвело до розголошення інформації).

«[Ігор Чопик], перебуваючи на посаді міського голови Борщівської міської ради, допустив порушення вимог Типової інструкції про порядок ведення обліку, зберігання, використання і знищення документів, що містять службову інформацію […] внаслідок чого відбулось розголошення службової інформації у сфері оборони країни», – йдеться у постанові.

Міський голова на судове засідання не прийшов. Водночас подав письмову заяву, у якій просив розглянути справу без своєї участі. Свою провину він визнав.

Суд також визнав чоловіка винним та призначив йому мінімальне за цією статтею покарання: 1020 грн штрафу. Також він повинен сплатити 496 грн судового збору. Судячи з інформації на сайті судової влади, Ігор Чопик не подавав апеляцію, тож постанова набрала законної сили.

 

“Поводилися з нами, як з тваринами”: звільнений морпіх Діанов розповів про знущання росіян у полоні

Знову скорбота: на Донеччині загинув 42-річний Герой із Чорткова (ФОТО)