Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

“Загинули двоє людей, а водій – на волі…” – крик душі матері про аварію на Тернопільщині

Триває розслідування резонансної аварії, що сталася 7 серпня цього року біля Бережан. Загинули мешканці Калуша – Марта Гриців і Василь Пупко. Водій, якого підозрюють у скоєнні ДТП, вийшов під грошову заставу на час слідства. Матір загиблої дівчини написала допис болю після судового засідання в Тернопільському апеляційному суді.

“У світі було б набагато менше зла, якби всі, хто має владу, розуміли, що в їхніх руках прекрасний спосіб служити іншим людям (Любомир Гузар).
Рівно два місяці, як перестали битися два молоденьких серця – моєї красунечки, донечки Мартусі, якій було всього 19, і її коханого хлопця Василя, йому – 23. Важко собі уявити, що більше не почую їхніх голосів, не побачу щирої посмішки, не відчую теплих обіймів, – написала матір загиблої дівчини Іванна Гриців.

7 жовтня 2022 року в Тернопільському апеляційному суді вирішували питання щодо міри запобіжного заходу для особи, яка 7 серпня 2022 року скоїла смертельну ДТП поблизу Бережан. У цій страшній аварії загинула моя найдорожча донечка Мартуся і її коханий Василь. Ці діти понад усе любили життя, раділи кожному ранку, планували створити чудову сім’ю та на жаль… Судом розглядалася апеляційна скарга прокурора на ухвалу слідчого судді Тернопільського міськрайонного суду від 26 вересня 2022 року щодо обраного підозрюваному Карповичу Віталію запобіжного заходу в виді застави в розмірі 208 тис. грн. Прокурор не погодилася із судовим рішенням – подала апеляційну скаргу та просила ухвалу слідчого судді скасувати й винести нову – застосувати до “особи” запобіжний захід у виді тримання, строком 60 днів, під вартою без визначення розміру застави. З таким листом звернулися до суду й ми батьки, які втратили невинних дітей. Та колегія суддів Тернопільського апеляційного суду під головуванням судді Ірини Тихої залишила в силі рішення суду першої інстанції, тобто людина, яка вчинила смертельне ДТП, у якому загинуло двоє невинних дітей, перебуватиме на час слідства на волі…
Хіба так справедливо? Щоб людина, яка зареєстрована в Києві, яка не має сім’ї, на своєму утриманні не має ні малолітніх дітей, ні людей похилого віку, ні осіб з інвалідністю, була на волі. Адже він може щодня міняти місце проживання, чинити тиск на свідків, крім того, втекти від слідства, враховуючи воєнний стан у країні. Невже така велика плата за таку “справедливість”. Хіба можливо мовчати?..”

“Мій син – кіборг”. Матір написала книгу про кіборга Івана Вітишина

На Тернопільщині призупинили навчання у школах через загрозу ракетних обстрілів