Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

До «Водної арени» знищили дорогу: хто винен? (ФОТО, ВІДЕО)

На ділянці дороги, що веде до «Водної арени Тернопіль» у селі Біла пошкодили асфальтне покриття. Неподалік тривають будівельні роботи.

Про це повідомляє Суспільне. Збитків нанесено державі на понад 340 тисяч гривень.

Дорога належить Білецькій сільській раді. Проте, земельна ділянка, на яку заїжджають вантажівки, розташована на території цієї ж сільської ради, але їй не належить. Про це розповів секретар Білецької сільської ради Віталій Когут.

За його словами, великогабаритний транспорт їде цим шляхом один за одним.

«Дорога на нашій території. В 2014 році вона була поділена на дві частини й передана в оренду КП “Масив”», – каже секретар Білецької сільської ради.

Комунальне підприємство “Масив” належить Тернопільській міській раді. Проте там ситуацію поки не коментують. Яке навантаження витримує дорога та чи можуть по ній їздити вантажівки – цікавляться у сільській раді. Обмежувальних знаків на дорозі немає.

«Ми будемо звертатися у відповідні органи для того, щоби з’ясувати, що тут робиться, які тут роботи проводять. Тому що ділянка – рекреаційного призначення. Білецькій сільській раді ніхто не повідомляв про будь-які роботи. Дорога не тільки забруднена, вона має тріщини. Будемо звертатися у відповідні служби», – говорить Віталій Когут.

Через руйнування дорожнього покриття, елементів освітлення та огорож на Тернопільщині за рік державі завдано збитків на 343 тисячі гривень. Про це розповів заступник начальника Служби автомобільних доріг області Ігор Данилишин.

«Коли пошкоджено майно автомобільних доріг, потрібно звертатися у патрульну поліцію, тоді складають акти обстеження, але збитки, в основному, рахує суд», – каже Данилишин.

Чи відключатимуть світло в області і Тернополі: уточнення від «Тернопільобленерго»

Дмитро Підручний побореться за посаду президента