Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

“В окопах невіруючих нема…”. Капелани з Тернопільщини їздять на передову(ВІДЕО)

Нещодавно завершилась духовна місія священників-капеланів Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ на сході України під керівництвом бригадного капелана о. Євгена Флисти, а також за підтримки командування 105 обр ТРО та з благословенням архиєпископа і митрополита Василія Семенюка.

Здійснили поїздку о. Євген Флиста, о. Іван Гуменюк, о. Євген Зарудний, о. Андрій Козяр.

“У міжнародний День військового капелана дякуємо усім капеланам і нашим мужнім воїнам, які нас захищають, усім людям, які підтримують наших захисників. Також дякуємо усім, хто допомагає капеланам у їхній, вкрай необхідній, діяльності, – каже учасник духовної місії о. Андрій Козяр. – Ця поїздка не остання, ми і надалі будемо прямувати туди, щоби засвідчити єдність з нашими захисниками у наданні усього того, чого вони потребують, а саме: духовного супроводу, моральної і психологічної підтримки, сповіді, духовних розмов, Святої Літургії, яка служиться у різних місцях: окопах і бліндажах», – повідомляють у Тернопільсько-Зборівській архиєпархії.

Поїздка відбулася у віддалені місця Бахмутського району, Сумської області, Харківщини, Донеччини. Як казали наші військові: «отці, шукайте нагоди до нас приїхати, бо ми цього дуже потребуємо і ніколи не забудемо. Велике вам дякуємо і чекаємо».

Дорогою додому капелани завітали до Патріаршого собору, щоби у молитві подякувати за Україну. Також відвідали Собор Вишгородської Богородиці, де у молитві склали подяку Матері Божої і просили миру. Наші капелани також у Вишгороді мали зустріч з пластунами, яким була нагода розповісти про героїзм українських воїнів, про сильну і незламну Україну. У Вишгороді була велика приємність зустріти о. Тараса Валаха, який є вихідцем з Тернопілля. Були спільні приємні спогади і, однозначно, пам‘ятні подарунки.

Розповідь отця Євгена Флисти – у сюжеті телеканалу Т1.

Володимир Вермінський проведе концерт, щоб зібрати кошти на безпілотник для ЗСУ

Душа болить, такий ще молодий: Тернопільщина прощається із Героєм Михайлом (ФОТО)