Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі буде новий житловий мікрорайон: подробиці

На черговому засіданні сесії міської ради прийняли рішення про затвердження містобудівної документації «Внесення змін до детального плану території житлового району «Південний» у Тернополі.

Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської міської ради.

Рішенням передбачено внесення змін до детального плану території житлового району та розроблення нового мікрорайону «Південний-1». Це земельні ділянки, які з 2014 року були виділені учасникам АТО/ООС та пільговим категоріям громадян під індивідуальну житлову забудову. Зокрема, внесено корективи щодо здійснення там багатоквартирної житлової та громадської забудови.

Свого часу було виділено близько 900 земельних ділянок учасникам АТО/ООС на вулиці Микулинецькій. Вони об’єднались у єдиний кооператив та прийняли рішення будувати не індивідуальне житло, а повноцінний житловий район з багатоповерховими забудовами з метою отримання житла для себе коштом інвесторів, – зазначає міський голова Сергій Надал. – Раніше міська рада виділила кошти для проєктування детального плану цієї території, а сьогодні затверджуємо цю проєктну документацію.

Загинув у Запорізькій області: Тернопільщина втратила ще одного вірного сина (ФОТО)

У Тернополі водій побив декілька авто, зупинився і почав вживати алкоголь (ФОТО)