Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

«Знання під час війни»: у Тернополі кінокомісія створила актуальні відео-уроки для школярів

Голова тернопільської кінокомісії Володимир Ханас розповів, що протягом вересня вони відзняли цикл повчальних фільмів «Знання під час війни».

«Цикл відео-уроків «Знання під час війни» і методичні розробки для учнів 5-9 класів здійснено громадською організацією ВГО “Рушійна Сила” за підтримки IREX та Український Фонд Швидкого Реагування за фінансової підтримки Державного департаменту США.. Режисерка відео-уроків – Марія Яремчук, авторка сценарія Алла Мегель. Усі відео ми готували і знімали на Тернопільщині. Я хочу подякувати усім керівникам організацій та установ, які допомагали нам. Зокрема, міській центральній бібліотечній ситемі, Музею національно визвольної боротьби Тернопільщини, середнім школам №10 і №6 та громадській організації «Десантно козацький рій» і керівництву Подільсько-Волинської січі», – зазначив пан Ханас.

Голова кінокомісії додав, що для відео-уроків вони намагалися шукати спікерів, що фахово займалися питаннями безпеки під час війни. Зокрема, експерт з питань протимінної діяльності Дмитро Паншин розповідав про питання мінної небезпеки, інформаційну безпеку висвітлювала журналістка телеканалу TV-4 Яна Шайнюк, про психологічну безпеку розповідала методистка Тернопільського національного політехнічного університету Тетяна Мостова, про особисту безпеку розповідав історик, археолог Василь Ковбаса, а про національну безпеку – молодіжний лідер, акивний громадський діяч Василь Капустинський.

«Перші відгуки нас дуже тішать. Є чимало слів подяк від шкіл, бібліотек, громадських організацій.  Чи будемо продовжувати роботу на цією темою, часто запитують люди. Так, однозначно! Ми бачимо наскільки вона важлива і необхідна у цей складний час. Ще раз велике дякую усім, хто долучився», – додав Володимир Ханас.

Джерело: “Реально”.

Тернополянин винайшов “вічну свічку” для економії енергії: відео б’є рекорди

Знайшла оголошення в “Інстаграмі”: двоє жителів Тернопільщини втратили свої кошти