Тетяна Ярема з Великої Березовиці, що біля Тернополя, понад пів року готує смаколики на передову для військових.
В оселі Тетяни Яреми у Великій Березовиці — затишно і пахне випічкою. Уже сьомий місяць жінка пече смаколики для українських захисників. Вирішила готувати аж до перемоги!
“Потрапило у перші тижні війни оголошення у групі громади про потребу в печиві для приготування продуктових наборів у зону бойових дій. Фасував пакунки Координаційний штаб підтримки оборони України. Спершу пекла моя донька, але їй треба було вже виходити на роботу, тож я продовжила. І так сьомий місяць на кухні печу перемогу (усміхається, — авт.). Закуповую борошно, цукор, односельчани збирають смалець, сусідка і моя мама передають яйця… Допомагали з продуктами від штабу. Щотижня замішую по 14 порцій. Яєць використовую на раз по 60 штук, борошна — до 15 кг… У четвер-п’ятницю замішую тісто, ставлю в морозилку, а в суботу випікаю. Коли роботи дуже багато, допомагають донька Аліна та подруга Наталя. Готую печиво за давнім рецептом своєї бабусі Єлизавети — смачне, довго зберігається!” – каже пані Тетяна.