Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У печері на Борщівщині виявили рештки людей

На Борщівщині місцеві археологи натрапили на цінні знахідки – виявили в одній із печер давній глиняний посуд та останки людей.

Борщівщина у археологічному плані є невичерпним клондайком для археологів. Ця місцевість ще до сьогодні залишається до кінця незвіданою та недослідженою.

“Попри складну ситуацію, спричинену війною з російським агресором, тривають планові археологічні обстеження Борщівського краю під керівництвом археолога Михайла Сохацького, – повідомили на сторінці Борщівського обласного комунального краєзнавчого музею. – Так, оглядаючи печеру поблизу Мельниці-Подільської, дослідник разом з науковими співробітниками Борщівський обласний комунальний краєзнавчий музей виявив інтригуючі знахідки. На долівці одного із лабіринтів печери знайдено фрагменти глиняного посуду, який датується XVII століттям. Цікавими для подальших досліджень є давні настінні написи. Серед знахідок – людські останки. Це рештки як мінімум двох людей, які за попередніми даними загинули за невідомих обставин, можливо переховуючись у печері під час турецьких набігів. Михайлом Сохацьким складено науковий опис та паспортизацію знахідок. Саму ж печеру дослідниками внесено до переліку важливих археологічних пам’яток нашого краю. Подальші дослідження печерного лабіринту і уточнення дозволять заповнити існуючі історичні прогалини”.

У Тернополі шукають паліїв сухої трави (ФОТО)

«Тил має підтримувати тих, хто на передовій»: господині Тернопільщини невтомно допомагають військовим (ВІДЕО)