Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Убив двох жінок 18 років тому: у Тернополі переглядали вирок довічно засудженому чоловіку

Колегія суддів розглянула апеляційну скаргу захисника засудженого на довічно вбивцю двох літніх жінок.

Про це повідомили у пресслужбі Тернопільського апеляційного суду.

Відповідно до матеріалів справи, від 13 травня 2004 року чоловіка визнано винним у зґвалтуванні та вбивстві двох літніх жінок на Хмельниччині. Його судили за вчинення злочинів, передбачених статтею 115 частини 2 пунктів 4, 10 (умисне вбивство, вчинене з особливою жорстокістю, поєднане зі зґвалтуванням або насильницьким задоволенням статевої пристрасті неприродним способом), частиною 2 статті 152 (зґвалтування, вчинене повторно або особою, яка раніше вчинила будь-який зі злочинів, передбачених статтями 153-155 цього Кодексу), частиною 4 статті 152 (зґвалтування, що спричинило особливо тяжкі наслідки), частиною 1 статті 153 (вчинення будь-яких насильницьких дій сексуального характеру, не пов’язаних із проникненням в тіло іншої особи, без добровільної згоди потерпілої особи (сексуальне насильство)) Кримінального кодексу України та засуджено до довічного позбавлення волі.

Ухвалою Верховного Суду України від 9 грудня 2004 року вирок Апеляційного суду Тернопільської області щодо засудженого залишено без змін.

У липні 2020 року адвокат подав заяву про перегляд вказаного вироку за нововиявленими обставинами. В обґрунтуванні своїх вимог вказав, що під час досудового слідства було порушено право чоловіка на захист.

Ухвалою Ярмолинецького районного суду Хмельницької області від 20 жовтня 2021 року заяву адвоката залишено без задоволення.

Не погодившись із судовим рішенням, захисник подав апеляційну скаргу та просив цю ухвалу скасувати і постановити нову, якою вирок апеляційного суду Тернопільської області скасувати, визнати чоловіка невинуватим та повністю виправдати, – йдеться в повідомленні.

Колегія суддів Тернопільського апеляційного суду апеляційну скаргу адвоката залишила без задоволення, а ухвалу Ярмолинецького районного суду Хмельницької області – без змін.

На Чортківщині мотоцикліст в’їхав у автівку: смертельна аварія сталася на залізничному переїзді (ФОТО)

Пекучий біль та рани в душі: на Теребовлянщині попрощалися з Героєм Володимиром (ФОТО, ВІДЕО)