Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

“То нема світла, то інтернету, то – ковід…”. Хто затягує розгляд резонансної справи в Теребовлянському суді?

У Теребовлянському районному суді вчергове довелося перенести слухання справи про загибель двох працівників підприємства “Колос-2” Андрія Михасика і Володимира Солтиса, бо не з’явився обвинувачуваний Юрій Парамей.

Матеріали справи знаходяться в суді від жовтня 2021-го. Дві трагедії сталися з різницею в кілька місяців: 3 серпня 2017-го під час виконання будівельних робіт на підприємстві загинув 21-річний Андрій Михасик, а 8 червня 2018-го на тому ж об’єкті трагічно обірвалося життя ще одного працівника — 20-річного Володимира Солтиса, – пише “НОВА Тернопільська газета”.

7 вересня 2022-го мало відбутися друге засідання по суті, але запланованого допиту потерпілих не здійснили, бо на засідання не прийшов підрядник Юрій Парамей – роботодавець загиблих. До суду він надіслав копію результату аналізу експрес-тесту на ковід. Як зачитала суддя Анна Мельник, у висновку вказано, що результат позитивний. Захисник підсудного клопотав про перенесення розгляду. Окрім того, в суді виникли технічні проблеми з організацією відеоконференції з тернопільським судом, звідки до засідання долучилися прокурор та інші учасники справи. До Теребовлянського суду прийшли мати і батько загиблого Володимира Любов і Роман Солтиси та представник матері загиблого Андрія Михасика Володимир Твердохліб.

“Уже скоро буде рік, як матеріали справи знаходяться у Теребовлянському районному суді, але відбулося лише одне засідання по суті, – обурилась Любов Солтис. – Підсудний та його адвокат свідомо затягують розгляд справи. То в захисника “накладка” засідань, то Парамей занедужав…  Їм “підіграють” двоє так званих потерпілих, які невідомо звідки з’явилися, коли справу передали до суду. Де вони були раніше? Навіть не хотіли давати покази під час слідства через “амнезію”.  Це все – гра… А ще дивні обставини в суді: на минулому засіданні не було світла, цього разу – інтернет “висне”… На нинішнє засідання Юрій Парамей надіслав результат аналізу. Але хіба суд – це лікарня, щоб ставити діагноз? З результатом тесту треба звертатись до сімейного лікаря, а не до судді. Ніякої довідки від медика про лікарняний чи ізоляцію підсудний не надав. Всім відомо, що експрес-тест може помилятися, тому щоб лікар зміг поставити діагноз, потрібно пройти ПЛР-тестування. Маю великий сумнів у правдивості причини неявки Парамея… Будемо все перевіряти…”

У Тернополі у 12-річної дівчинки застрягла рука у дверях: викликали рятувальників (ФОТО)

Потужне полум’я охопило церкву: у Бучачі загорівся храм (ВІДЕО)