Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

“Розслідуємо бойовий шлях Артемія….” Режисер і журналіст із Тернополя знімають на передовій

Режисер Іван Ясній та журналіст Роман Малко, які родом із Тернопільщини, але багато років живуть у Києві, днями здійснили зйомки на фронті.

Від початку війни вони документують реалії на передовій. Цього разу знімали бойовий шлях, який пройшов захисник Артемій Димид зі Львова – громадський активіст, пластун, син священника отця Михайла та пані Іванни Димидів. На жаль, Артемій загинув 18 червня на Херсонщині під час боїв з окупантами.
“На фото група відчайдухів, які останніми днями відвідали наших людей (цивільних і воїнів) на Півдні України. Наша подорож мала за мету почати розслідувати бойовий шлях Артемія (“Курки”). Ми не змогли виконати все заплановане. Головне, що ми побачили труднощі боротьби за наш український простір гідності й свободи. Ми також набралися сили й реальної перспективи перемоги від наших воїнів і численного народу, який в них за плечима. Всім подяка. Наша група складалася із Івана Яснія, режисера кінострічки «Міф» (співавтор програми «Галопом по Європах», фільмів «Війна за свій рахунок» і «Добровольці Божої чоти») і Романа Малка – журналіста і фотографа відомого журналу «Український Тиждень»”, – написав у Фейсбуці отець Михайло Димид.

«У Коропецькій громаді, як вдома. Бракує тільки моря…»

У Тернополі деякі будинки залишаться без води