Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Понад 200 автомобілів для захисників придбали тернопільські волонтери

З початку повномасштабного вторгнення Тернопільський благодійний фонд “Колеса Перемоги” доставив в Україну понад 200 автомобілів для потреб українських захисників.

Про це Суспільному повідомив голова фонду, підприємець Ярослав Колодій.

За його словами, він багато років займається автомобільним бізнесом і знає, як правильно обрати машину для фронту, на які технічні характеристики звернути увагу.

“На війні потрібен універсальний автомобіль. Він має проїжджати в будь-яких умовах, тобто має бути повнопривідним. Це обов’язкова умова, щоб цим автомобілем можна було користуватися оптимально. Важлива висота в автомобілі, так званий кліренс. Це дає можливість використовувати його на абсолютно різних дорогах. Наступне, машина має бути дизельна, бо така машина безпечна. Пари дизеля не вибухають так, як пари бензину. Бажано, щоб на цих автомобілях не стояли системи прямої подачі палива, які є в сучасних автомобілях. Автомобілі мають бути тих марок, які легко ремонтуються та до яких можна швидко знайти комплектуючі. Після ремонту такий автомобіль виходить десь у межах семи тисяч доларів”, – розповів Ярослав Колодій в ефірі Українського радіо Тернопіль.

Волонтери з Тернопільщини доставили для захисників понад 200 автомобілів
Ярослав Колодій. Суспільне Тернопіль
За його словами, також потрібно правильно оформити усі документи.

“Обов’язково зробіть тристоронній акт. Це, напевно, найважливіший документ. Його підписуєте ви, відділ комплектації та військова частина. І, звичайно, коли ви перетинаєте кордон, то для водіїв я теж рекомендую мати тристоронні акти. Після війни запитають, от завіз цей автомобіль, а де ж він подівся потім? Рекомендую, щоб кожен водій, який має вписане своє прізвище у 174-й декларації і завезений автомобіль, як гуманітарна допомога без податків при ввезенні, має мати на руках підтвердження, – каже голова благодійного фонду “Колеса Перемоги” Ярослав Колодій.

За словами Ярослава Колодія, благодійний Фонд “Колеса Перемоги” – це ініціатива волонтерів, які забезпечують автомобілями високої прохідності українців, які захищають державу.

“Був чудовою людиною, затятим футболістом…”. Тернопільщина прощається з Героєм

Помер в ямі: у Тернополі на роботі у 70-річного працівника погіршилося самопочуття