Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

“Одна армія має бути на передовій, друга – в тилу”

Мешканці сіл Кобиловолоки і Млиниська Теребовлянської громади від початку війни активно допомагають нашим захисникам та внутрішньо переміщеним особам.

З нагоди Дня Незалежності України провели благодійний захід, щоб учергове долучитися до важливої справи. Виручені на ярмарку кошти спрямують на потреби української армії. Староста сіл Володимир Кочкур організовує збір допомоги на передову, турбується про воїнів-односельчан. Величезну нішу волонтерської роботи взяли на себе місцеве подружжя Ганна та Андрій Дідури та підприємиця Христина Свідерська, – пише “НОВА…”.

— Триває кровопролитна війна, але ми живемо на відносно спокійній території, тому маємо відзначати день народження нашої держави, — каже староста сіл Володимир Кочкур. — А ще це гарна нагода зорганізуватися у благодійній справі задля допомоги нашим захисникам. Одна армія має бути на передовій, а друга — в тилу. На фронті зараз 18 осіб від нашого старостату. Був ще один — Назар Мялікгулиєв, але, на жаль, у червні цього року загинув… Стараємось зібрати і передати нашим воїнам адресну допомогу. Відправляємо передачі на різні бригади. Зять єпископа Тернопільсько-Теребовлянського Павла — капелан на передовій. Наші люди передавали допомогу на бригаду, де служить капелан. Незадовго до Дня Незалежності до села приїжджали троє наших захисників — їх відпустили провідати рідних. Ми передали їм берці, форму, тактичні рукавиці. Волонтери Ганна та Андрій Дідури та підприємиця Христина Свідерська дуже багато роблять для підтримки армії. Щотижня телефонують на передову, розпитують про потреби захисників і стараються подбати про все.

Назар Мялікгулиєв.

Потужне полум’я охопило церкву: у Бучачі загорівся храм (ВІДЕО)

На Тернопільщині поліцейські та працівники різних спецслужб масово перевірятимуть документи