Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Епіфаній відвідав Тернопільщину: був у громаді, яка однією з перших в області вийшла з московського патріархату

Блаженнійший Митрополит Епіфаній 10 вересня відвідав громаду села Гніздичне, яка серед перших на Тернопільщині доєдналася до Православної Церкви України.

Про це повідомили у пресслужбі Київської Митрополії.

Предстоятель очолив молебень та спільно з громадою підніс молитви за захисників Батьківщини, за мир, Україну та весь український народ.

Вдячний вам, громаді села Гніздичне, яка ще у 2019 році послідувала Томосу про автокефалію та доєдналася до Православної Церкви України, але довго була змушена у судах доводити свою правоту і місяцями молитися надворі, відстоюючи своє право на перебування в храмі Преображення Господнього. Радію, що ми успішно руйнуємо ті стіни, які будувалися супротивниками істини для нашої духовної ізоляції. Радію, що ми звільняємося з тих кайданів, якими намагалися утримувати нас подалі від усього світу. Переконаний: маємо робити все для того, щоби всі православні українці об’єдналися навколо Київського престолу. А це неодмінно станеться, бо цей процес незворотній, хоча і триває поступово. Бо ми хочемо, щоб він проходив мирно, спокійно і добровільно, – сказав Митрополит Епіфаній.

Донька пішла в перший клас, а батько загинув: Тернопільщині попрощалася із Героєм Богданом (ФОТО)

Два роки тюрми призначив суд колаборанту з Тернополя