Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Який холодильник краще: Рейтинг 2022

Холодильники – найнезамінніші кухонні прилади сьогодення. Адже саме ця техніка забезпечує нам збереження продуктів свіжими, корисними та привабливими протягом певного періоду часу.

Сучасні агрегати мають різну конфігурацію: холодильники з верхньою морозилкою, холодильники з нижньою морозильною камерою, багатокамерні холодильники, міні холодильник та вбудований холодильник. Варто зазначити, що це техніка не із дешевих, тому покупцям хочеться купити холодильник, який би працював довго і якісно, та ще й відповідав усім побажанням. Розібратися у всіх цих питаннях допоможе наша стаття.

Які складнощі можуть виникнути при виборі холодильника

Отже, щоб придбати дійсно якісний та надійний холодильний агрегат, необхідно знати основні критерії, за якими варто вибирати прилад:

  1. Габарити. Холодильна техніка має чітко визначені стандарти: ширина – 55-75 см, глибина – 60-65 см, висота – 85-210 см, але виробники можуть також виготовляти прилади за розмірами замовника.
  2. Об’єм холодильної камери та морозилки. Корисний об’єм холодильника вимірюється в літрах і залежить від розміру агрегату. Тобто, чим більший холодильник, тим більший внутрішній об’єм він має, і навпаки. Отже, якщо у вас велика сім’я – вибирайте прилади, які мають великий корисний об’єм і навпаки, для однієї людини чи двох – достатньо буде і міні холодильника.
  3. Розташування холодильної і морозильної камер. Холодильна техніка, як правило, має таку модифікацію: однокамерні, двокамерні та багатокамерні. І всі вони мають їх різне розміщення: холодильники з верхньою чи з нижньою морозилкою, або сайд-бай-сайд (холодильник-шафа). Кожен вибирає за своїми власними уподобаннями.
  4. Кількість компресорів. Компресор – серце холодильної техніки, його задача – циркулювати хладагент (фреон) по системі холодильника. Маленькі прилади мають, як правило, один мотор, агрегати, об’ємом 350 літрів і більше, а також Side-by-Side – два двигуни. У двокомпресорних приладів холодильна і морозильна камери працюють автономно одна від одної, що дає змогу користувачеві відключати кожну окремо, або встановлювати різні температурні режими, чого неможливо зробити, якщо у холодильнику встановлено один насос, оскільки камери такого агрегата взаємозалежні. Є великі холодильники з одним компресором, вартість яких, звичайно ж нижче, ніж у двокомпресорних. Тому якщо у вас велика родина, а хочеться купити холодильник недорого, можете розглядати такі варіанти.
  5. Спосіб розморожування. Існує два види розморозки – «No Frost» або автоматична.

Агрегати з функцією ноу-фрост не треба розморожувати. Вони мають спеціальний вентилятор, який ганяє холодне повітря всередині холодильника. Через певний час вентилятор зупиняє свою роботу, в цей момент декілька секунд працює нагрівач, який перетворює іній на воду, що стікає у спеціальну ємність. Така функція має ряд переваг:

  • немає необхідності розморожувати прилад;
  • їжа зберігається довше, не примерзає одна до одної;
  • всередині агрегата не наростає сніжний покрив;
  • немає сильного навантаження на роботу компресора.

Холодильники ж з автоматичною системою необхідно, як мінімум раз на рік вимикати і проводити розморозку. Так прилад буде працювати довго і якісно.

  1. Спосіб управління. Керувати холодильником можна у два способи:
  1. електромеханічний спосіб – простий та надійний, чудовий варіант для користувачів, у яких вдома періодично відбуваються перепади напруги в електромережі;
  2. електронний – керування приладом відбувається на сенсорному екрані, а також за допомогою пульта. Техніка з таким видом управління боїться частих та різких скачків напруги, оскільки вони мають складні електронні модулі. Тому, якщо така плата виходить з ладу, її ремонт або заміна буде доволі затратною. Обов’язково пам’ятайте це при купівлі такого холодильника. Рекомендуємо разом з цією технікою купувати безперебійник електричного живлення, щоб убезпечити себе від вищезазначених ризиків.
  1. Клас енергоефективності. Важливого значення при виборі холодильника відіграє клас енергоспоживання. Запам’ятатйте, що економічні агрегати мають клас не нижче «С», найекономічнішими є прилади від класу «А» до класу «А+++».
  2. Ціна і бренд. Варто купувати холодильник відомої торгової марки, яка давно відома на світовому ринку, а також має багато позитивних відгуків задоволених покупців. Оскільки немає гарантії, що виробник, який зовсім нещодавно з’явився на ринку, виготовляє дійсно якісну та надійну техніку. Якщо ж ви все-таки вирішили ризикнути і купити техніку невідомого вам бренду, обов’язково перевірте наявність у них сервісних центрів, які надають послуги гарантійного та післягарантійного ремонту.
  3. Зовнішній та внутрішній дизайн холодильника. Також немало важлива складова вибору ідеального холодильника. Адже він має не тільки бути надійним, а ще й вписуватися в інтер’єр приміщення, де його планують встановити. Зараз можна обрати будь-який колір цього приладу, але найпопулярнішими залишаються класичні варіанти – білий, чорний та сріблястий. Також холодильники можуть мати і різну форму – заокруглені краї, цікава ручка або ж особливі резистентні дизайнерські моделі. Головні у цьому параметрі – ваші особисті побажання та платоспроможність.
  4. Внутрішнє оздоблення. Важливо поцікавитись у продавця, як виготовлялись стінки агрегату, якого виду та з чого виготовлені полиці, чи має він додаткові полички для пляшок, наявність додаткових підвісок і таке інше. Обов’язково необхідно дізнатись, чи має агрегат антибактеріальне покриття, завдяки якому продукти не покриваються пліснявою і зберігають свої корисні властивості протягом тривалого проміжку часу.
  5. Додаткові функціональні можливості. Якщо ви хочете і маєте можливість – купуйте холодильник, який має додаткові функції (наприклад, льодогенератор чи звуковий індикатор).

Отже,узагальнюючи все вищезазначене, відмітимо, що якісна і довготривала робота холодильника напряму залежить від користувача. Оскільки правильна експлуатація приладу забезпечує відмінну роботу агрегату протягом багатьох років. А ось, які характеристики він матиме залежить тільки від ваших побажань і потреб сім’ї.

Рекомендуємо, щоб не блукати у лісі різноманіття виробників холодильної техніки, вибирати холодильник Hisense. Цей бренд має більш, ніж 50-літню репутацію, незліченну кількість позитивних відгуків задоволених користувачів, а головне – ви отримуєте холодильник преміальної якості за доступною ціною!

ТОП- 5 холодильників у преміум-класі

Дизайнерські холодильники стали справжнім хітом 2022 року! Такі агрегати не тільки піклуються про якість та збереження свіжості вашої їжі, вони ще й являються справжньою окрасою інтер’єру. Тому якщо ви вирішили обрати саме ексклюзивну модель холодильної техніки, вибирайте Хайсенс. ТОП-5 холодильників у преміум-класі від Hisense склали такі моделі:

  • RS650N4AC2;
  • RS650N4AF2;
  • RS560N4AD1 (BCD-428W);
  • RB434N4BF2 (HZF3568SED;
  • RS670N4GBE.

 

ТОП-5 холодильників у низькому класі

Якщо ви плануєте купити справді надійний та якісний холодильник, при цьому маючи невелику суму коштів, радимо звернути увагу на першокласну китайську техніку Hisense. Агрегати цього бренду користуються авторитетом серед покупців по всьому світі, оскільки мають високоякісну збірку, відмінний функціонал та доступні пересічному покупцю ціни.

Холодильна техніка Хайсенс – один з лідерів світового ринку. Бажаєте мати сучасний стильний дизайн кухні та насолоджуватись якісною роботою побутової техніки, яка радуватиме вас своєю роботою протягом багатьох років – купуйте Hisense.

А щоб ви не витрачали час на вибір підходящої моделі серед різноманіття варіантів, пропонуємо вашій увазі ТОП-5 недорогих холодильників Hisense:

  • RT267D4AD1;
  • RB645N4BIE;
  • RB291D4CWF (BCD-226);
  • RB438N4GX3;
  • RB390N4BC2.

 

Hisense – стиль та якість вдома!

Додаткової мобілізації в Україні не буде, – радник ОП

Священника з Тернопільщини оштрафували за п’яну їзду