Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Чортківщина зустрічає тіла трьох загиблих молодих Героїв (ФОТО)

На Чортківщині 22 вересня зустрічатимуть тіла ще трьох загиблих на російсько-українській війні – Героїв чортків’ян Холодюка Романа, Жибчука Василя та Степана Березніцького, уродженця села Трибухівці.

Про це повідомили у пресслужбі Чортківської міської ради та на сторінці Білобожницької громади у фейсбуці.

Жибчук Василь – командир бойової машини механізованого батальйону, молодший сержант, призваний на військову службу 24 лютого, тобто у перший день повномасштабного вторгнення росії. Захищаючи територіальну цілісність України, загинув у бою 14 вересня у м. Лисичанськ. Герой родом із м. Маріуполь, де досі в окупації перебуває його матір. Сестра із дітьми, тікаючи від війни, знайшла прихисток у Чорткові. Жибчука Василя ховатимуть у Чорткові на Ягільницькому кладовищі на Алеї Героїв.

Холодюк Роман – солдат, водій аеромобільного батальйону військової частини А2120 загинув 14 вересня під час виконання бойового завдання біля населеного пункту Соснове Краматорського району Донецької області. Отримав вогнепальне осколкове поранення, несумісне з життям. Чоловік з перших днів війни не зміг залишатись осторонь, ставши добровольцем. Спершу служив у Чорткові, а потім, відчуваючи свою необхідність на фронті, поїхав на передову. У Героя залишились мама і тато, сестра, дружина та двоє дітей. Батько Романа – Дмитро теж воює на сході України.

Чин похорону Жибчука Василя відбудеться у п’ятницю, 23 вересня, о 10 год у Соборі верховних апостолів Петра і Павла.

Чин похорону Холодюка Романа відбудеться у п’ятницю, 23 вересня, о 14 год у с. Горішня Вигнанка у церкві Різдва Пресвятої Богородиці.

Похоронний кортеж з тілом Степана Березніцького проїжджатиме за напрямом: Тернопіль-Бучач-Трибухівці-Джурин.

Чин похорон відбудеться 23 вересня о 12 год в селі Джурин.

“Пташка”, Діанов та Дмитрик: з полону звільнили 215 захисників України

У Бережанах з’явиться провулок Гонгадзе