Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У переселенки з Харкова шахрай вкрав 40 тисяч гривень

Startup Stock Photos

У шахрайську пастку потрапила жінка з Харкова, яка наразі проживає у Тернополі. Після спілкування з телефонним незнайомцем з двох банківських карток жінки зникли кошти – понад 40000 гривень.
За допомогою харків’янка звернулася до співробітників Тернопільського райуправління поліції. Як розповіла, до неї зателефонував незнайомець, який представився працівником однієї із мереж мобільного оператора. Повідомив, що вишка мобільного зв’язку пошкоджена і номер жінки потрібно перевести на іншу станцію. Для цього попросив продиктувати йому пароль, який прийшов їй у SMS-повідомленні. Потерпіла виконала вказівки незнайомця. Невдовзі номер телефону жінки заблокували, а з двох банківських карток викрали всі кошти.

Як повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області, за даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають оперативно-розшукові заходи для розкриття злочину. Будьте обережні, коли відповідаєте на дзвінок з незнайомого номеру та завжди перевіряйте інформацію, яку вам повідомляють. У жодному разі не розголошуйте зміст отриманого вами SMS-повідомлення та інші особисті дані іншим особам. Також не виконуйте на телефоні операцій за вказівками незнайомців. Встановіть ліміт на зняття коштів.

На Тернопільщині поліцейські та працівники різних спецслужб масово перевірятимуть документи

34 мешканці Тернопільщини отримають 7,7 млн. гривень на розвиток бізнесу