Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині знайшли рештки людей, які, переховувалися під час турецьких набігів у печері

На Борщівщині в печері неподалік Мельниці-Подільської знайшли фрагменти глиняного посуду, який датується XVII століттям. Також цікавими для подальших досліджень є давні настінні написи. А ще серед знахідок – людські останки.

Про це повідомили на сторінці Борщівського обласного комунального краєзнавчого музею у фейсбуці.

Попри складну ситуацію, спричинену війною з російським агресором, тривають планові археологічні обстеження Борщівського краю під керівництвом археолога Михайла Сохацького. Так, оглядаючи печеру поблизу Мельниці-Подільської, дослідник разом з науковими співробітниками Борщівського обласного комунального краєзнавчого музею виявив інтригуючі знахідки, – йдеться у повідомленні. – На долівці одного із лабіринтів печери знайдено фрагменти глиняного посуду, який датується XVII століттям. Цікавими для подальших досліджень є давні настінні написи. Серед знахідок – людські останки. Це рештки як мінімум двох людей, які за попередніми даними загинули за невідомих обставин, можливо переховуючись у печері під час турецьких набігів.

Михайло Сохацький склав науковий опис та паспортизацію знахідок. Саму ж печеру  дослідники внесли до переліку важливих археологічних пам’яток нашого краю. Подальші дослідження печерного лабіринту і уточнення дозволять заповнити існуючі історичні прогалини.

Війна та навчання: що має бути у тривожному наплічнику до школи

Чортківщина плаче: у бою з окупантами загинув Стрілецький Богдан (ФОТО)