Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Найфестивальніше село на Тернопільщині співало, щоб підтримати українську армію

Фото: Андрій Балабух.

У селі Яблунів Копичинецької міської громади минулих вихідних відбувся благодійний концерт військово-патріотичної та козацької пісні.

Місцеві мешканці разом зі старостою Андрієм Балабухом організували захід, щоб зібрати кошти для потреб української армії. Під час благодійного заходу з авторськими піснями виступив співак та композитор, керівник Тернопільського обласного методичного центру народної творчості Володимир Вермінський.

Співак Володимир Вермінський і староста села Яблунів Андрій Балабух.

Подарували чудові композиції колектив “Золоті журавки”, дует “Криниця добра”, дует “Розмарія”, гурт “Білівчанка”, тріо Яблунівської ДМШ, Ярема Юшкалюк, тернопільські виконавці – Людмила Червінська, Ярослава Декалюк, Ігор Шаблій, Василь Глемба, Іван Виспінський, Олег Куцик, Ірина Демчук, а також – Станіслав і Павло Доскочі з Копичинців, Тетяна Гонтарук із села Мишковичі, Нестор Мартинець з Івано-Франківська, колективи будинків культури Гримайлова, Хоросткова, Копичинців.

Яблунів – найфестивальніше село в Україні, адже там у мирний час проводили на рік по п’ять фестивалів різної тематики: “З Колядою у Яблунів”, “У Яблунові яблуні цвітуть”, “Яблуневий спас у Яблунові”, «Золота осінь у Яблунові» та «Богатирські ігри». Торік село внесене до «Книги рекордів України» за організацію найбільшої кількості фестивалів.

“Цьогоріч – війна, тож не до фестивалів та веселощів, але маємо підтримувати патріотичний дух, щоб продовжувати боротьбу. Чоловіки з Яблунева з перших днів війни захищають Україну, мешканці села активно допомагають армії, переселенцям. На нинішній патріотичний захід завітали небайдужі краяни, щоб долучитися до збору коштів для ЗСУ. Від кожного із нас залежить перемога України”, – каже Андрій Балабух.

Молоде життя обірвалося від рук окупанта: на Лановеччині на колінах зустріти тіло Героя (ФОТО, ВІДЕО)

Цікава природа: у Дністровському каньйоні з’явився “Брокенський привид” (ФОТО)