Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

ЗСУ звільнили 2,5 тисяч квадратних кілометрів

10 вересня в результаті вогневого впливу артилерії завдано ураження по двох пунктах управління, 8 районах зосередження живої сили та військової техніки супротивника, а також ворожій понтонній переправі.

Військовослужбовці Збройних сил України продовжують звільняти населені пункти у Харківській області та на Південнобузькому напрямку. Про це йдеться в оперативній інформації Генерального штабу Збройних сил України у Facebook.

Продовжується звільнення населених пунктів, що були тимчасово захоплені російськими окупантами у Харківській області та на Південнобузькому напрямку. З міркувань безпеки наших військовослужбовців офіційну інформацію буде надано згодом, – зазначили у Генштабі.

Також повідомляється, що протягом доби для підтримки дій наземних угруповань авіація Сил оборони здійснила понад 17 ударів по опорним пунктам та місцях скупчення живої сили і техніки супротивника, а також складах боєприпасів. Підрозділи протиповітряної оборони України знищили безпілотний літальний апарат та збили авіаційну ракету Х-59 у повітряному просторі Дніпропетровської області.

Крім того, поточної доби в результаті вогневого впливу артилерії завдано ураження по двох пунктах управління, 8 районах зосередження живої сили та військової техніки супротивника, а також ворожій понтонній переправі.

Українські військові перебувають на околицях Лисичанська на Луганщині, російські збройні формування залишають місто.

Про це повідомив Суспільному керівник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Посадовець не надав жодних подробиць.

Подробиць не буде. Але наші ЗСУ на околицях Лисичанська. У росіян паніка, масово виїжджають, – зазначив він.

“Сумна звістка сколихнула нашу громаду…” На війні загинув захисник із Борщівщини

Убивця з Харківщини: біля Тернополя поліція зупинила водія, який порушив правила