Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

До кордону 50 км, – Залужний про успіхи контрнаступу

Від початку вересня Збройні сили України вже звільнили від російських загарбників понад 3 тисячі квадратних кілометрів українських територій.
Як передає Укрінформ, про це головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний повідомив у Facebook.

“Збройні сили продовжують звільнення окупованих росією територій. Від початку вересня понад 3000 кв. км повернуто під контроль України”, – ідеться у дописі.
За його словами, “на Харківському напрямку ми почали просуватися не тільки на південь та схід, а й на північ. До виходу на державний кордон залишається 50 км”.
Залужний оприлюднив світлини, на яких результати роботи кількох підрозділів ЗСУ. Він зазначив, що у тісній взаємодії підрозділи ЗСУ звільнили села Байрак, Нова Гусарівка, Щурівка й Вільхуватка. Захоплення потужних укріпрайонів російських військ, які росіяни назвали “Масква”, “Омск” й “Пітєр”, дало змогу розгорнути контрнаступ на Балаклію, Ізюм та Куп‘янськ..
“Пишаюся і вдячний кожному українському військовослужбовцю. Маю за честь боротися пліч-о-пліч з вами. Вічна пам’ять полеглим в боях за Україну!”, – наголосив Залужний.
Як повідомляв Укрінформ, за даними Генерального штабу ЗСУ, станом на ранок 11 вересня, українські підрозділи зайшли до Куп’янська, триває звільнення населених пунктів Куп’янського та Ізюмського районів Харківської області.

8 років нової армії: Тернопільська бригада відзначила День народження (ФОТО)

Донька пішла в перший клас, а батько загинув: Тернопільщині попрощалася із Героєм Богданом (ФОТО)