Він не радить докурювати цигарку, коли почули повітряну тривогу

Він не радить докурювати цигарку, коли почули повітряну тривогу, адже, до прикладу, ворожа протикорабельна ракета класу «Онікс» летить зі швидкістю 3200 км/год, що перевищує швидкість звуку у 2,5 рази ( 343,1 м/с – швидкість звуку, 884 м/с – швидкість «Онікса»).

Руслан служить в одному із підрозділів РТВ ПвК «Південь». Вдень і вночі його пильний погляд зосереджений на всіх напрямках, звідки може наступати ворог.

А ще він той, хто повідомляє про повітряну небезпеку – вильоти ворожої авіації та пуски ракет органам місцевого управління.

«Крилаті ракети типу «Калібр» ми виявляємо на відстані десятків кілометрів, іноді більше – залежить від висоти польоту і розміру цілі. «Калібри» – це маловисотні ракети, які летять над рельєфом місцевості і їх важко помітити, але ми їх все одно бачимо», – каже воїн.
Детально розповів і про труднощі в оповіщенні про повітряну небезпеку.

«Іноді це технічно неможливо. Така ракета як «Онікс» дістається Одеси за 3-4 хв, а проміжок часу між повідомленням про пуск і увімкненням тривоги триває 1, а іноді навіть 2 хв. Після сповіщення про небезпеку до можливого «прильоту», якщо не впорається ППО, проходить всього 2 хв».
Тому Руслан застерігає і просить якнайшвидше ховатись у безпечне місце, коли чуєте звуки сирени, пише Міністерство оборони України.
Віталій Чемерис

This website uses cookies.