Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

5 тисяч сектантів упц мп йдуть через Тернопільщину, ігноруючи заборону – поліція

До Почаєва з Хмельницької області рухається колона з 5 тисяч сектантів УПЦ МП, ігноруючи обмеження влади Тернопільщини на проведення подібних заходів.

Про це повідомляє hromadske з посиланням на поліцію Тернопільської області та очільника Тернопільської ОВА Володимира Труша.

Як повідомили виданню в поліції області, група осіб рухається в напрямку Почаївської Лаври.
“Це неорганізована колона людей, серед них немає чітко визначеного когось, хто їх офіційно веде. Поліцейські забезпечують публічний порядок і безпеку людей, які там йдуть, а також дотримання ними правил дорожнього руху”, — розповіли у поліції.
Там пояснили, що Рада оборони Тернопільської області 26 липня ухвалила рішення, згідно з яким під час здійснення релігійних обрядів слід уникати організованого пересування пішки чи автомобільним транспортом, групами, колонами чи ходою. Проте сектанти ігнорують це рішення.
“Вони рухаються неорганізовано, і всі заклики поліцейських не йти, про те, що вони не дотримуються цього рішення, люди просто ігнорують і продовжують йти в напрямку Почаєва”, — пояснюють у поліції.
Місцеві медіа повідомляли, що колону  московського патріархату не пропускали в деякі населені пункти.
Очільник Тернопільської ОВА Володимир Труш розповів, що у колоні рухаються 5 тисяч людей.
“Вчора ми мали надзвичайно багато різних подій. Замість того, щоб зосередитись на іншій роботі, ми цих людей по полях виловлювали. Вони бігли на прорив. Це неконтрольована маса”, — сказав Труш.

Володимир Болєщук: «Ворожа церква має бути заборонена в Україні»

У Тернополі в “АТБ” жінка обікрала відвідувачку: розшук (ВІДЕО)