Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У ГУР назвали терміни вирішального періоду війни з росією

Осінь цього року буде вирішальним періодом у війні України та росії. Взимку бойові дії також можуть продовжуватися, але вони будуть не такими активними. Однак росія спробує накопичити сили і озброєння до весни.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький.

«Вирішальний період – це буде саме осінь. Якщо говорити про природні та кліматичні умови – це вересень-жовтень. Далі піде негода, листопад, зима, але бойові дії продовжаться», – сказав він.

Скібіцький підкреслив, що за будь-якого розкладу зимовий період теж буде складним, бо йтимуть бойові дії.

«Друге – фактор енергетичних ресурсів, який однозначно використовуватиме росія, щоб дестабілізувати нашу внутрішню ситуацію. А на цьому фоні вони готуватимуться до весни, до відновлення потужних бойових дій», – вважають у ГУР.

При цьому в розвідці прогнозують, що бойові дії взимку можуть бути не такими активними. Скібіцький висловив сподівання, що ті заходи, які планує Україна, матимуть успіх, і ЗСУ зірвуть плани росії і щодо подальшої окупації, і щодо Донецького регіону.

Він зазначив, що за даними розвідки, укомплектованість деяких підрозділів рф, які брали участь у бойових діях з лютого, зараз становить 30%. Ця цифра нижча за будь-які необхідні показники.

Зараз кремлю не вдається втілити плани щодо набору на контрактну службу та добровільного набору – вони не виконуються більше ніж на 50%.

Звання «Почесний громадянин Тернопільської області» присвоїли посмертно 50-ом уродженцям краю

«Це – наш дім, і ми зобов’язані його відвоювати»: чортків’янин Олег Кушнір