Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Стали відомі суперники тернопільської “Ниви” у новому чемпіонаті

Тернополяни потрапили до групи А разом із ще 7 командами. Про новий формат змагань у першій лізі повідомляє прес-служба ПФЛ.
Професійна футбольна ліга 12 серпня затвердила учасників та формат нового сезону Першої ліги. Участь у сезоні 2022/23 братимуть 16 клубів, які розділять на групи А та Б по 8 команд.
У сезоні 2022/23 заплановано провести Першу лігу в два етапи – дві групи по вісім команд, два кола в 14 турів, 56 матчів у кожній групі на першому етапі (всього 112 матчів).
“Нива” потрапила до групи А, де їхніми суперниками будуть «Полісся» (Житомир), «Епіцентр» (Дунаївці), «Карпати» (Львів), «Прикарпаття» (Івано-Франківськ), «Буковина» (Чернівці), ФСК «Маріуполь» (раніше – ФК «Яруд») та «Діназ» (Вишгород). У групі Б виступатимуть «Металург» (Запоріжжя), ФК «Чернігів», «Оболонь» (Київ), «Гірник-Спорт» (Горішні Плавні), СК «Полтава», «Кремінь» (Кременчук), «Скорук» (Томаківка) та ЛНЗ (Черкаси).
На другому етапі 1-4 місця груп формують групу за вихід в УПЛ з урахуванням очок, отриманих на першому етапі в іграх між собою. А 5-8 місця формують групу за право грати в Першій лізі з урахуванням ігор між собою на першому етапі.
На другому етапі команди Групи «А» проводять матчі тільки з командами Групи «Б» у два кола, 32 матчі у кожній групі, команди проведуть по 8 матчів.
Всього в чемпіонаті буде проведено 176 матчів. Одна команда проводить 22 матчі у чемпіонаті. Дві кращі команди здобувають право на прямий вихід до УПЛ, третя та четверта команди Першої ліги зіграють матчі плей-офф за підвищення в класі – 3 місце Першої ліги грає з 14 місцем УПЛ, 4 місце грає з 13-м УПЛ.
Стартує сезон попередньо 27 серпня. У “Ниви” виїзний матч з вишгородським “Діназом”.

Тернопіль прощається з 24-річним Назаром, який загинув на Запоріжчині

Що відомо про тернополянина, підозрюваного у продажу бронежилетів?