Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Хмельниччині московські попи зібралися йти до Почаєва? (ФОТО)

Вулицями Кам’янця-Подільського, що на Хмельниччині, відбулась хресна хода прихожан московського патріархату. Також у соцмережах виклали фото, на яких віряни під час ходи тримають російський “триколор”.

Цей факт неабияк обурив мешканців області. У Кам’янець-Подільській єпархії прокоментували хресну ходу, шлях якої пролягає через Хмельниччину в напрямку міста Почаїв на Тернопільщині.

«Кам’янець-Подільська єпархія заявляє, що у зв’язку з воєнним станом у нашій країні вона не бере на себе відповідальності за проведення традиційної Хресної ходи до Почаївської Лаври», – йдеться у зверненні митрополита Кам’янець-Подільського та Городоцького Феодора.

Проте, якщо у минулі роки хресна хода вірян УПЦ не привертала до себе особливої уваги, то цьогоріч, після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, мешканці Хмельниччини (принаймні, частина з них) не готові ставитися толерантно до таких заходів.

Викликає запитання цьогорічна хода також у народних обранців. Зокрема, народний депутат України Володимир Ар’єв на своїй сторінці у Фейсбук звернув увагу на те, що на Хмельниччині хресна хода відбувається під стилізованим триколором, у натовпі разом з жінками під виглядом «паломників» йдуть молодики спортивного вигляду, а влада Кам’янця-Подільського та начальник Хмельницької ОВА “не реагують на “промосковський шабаш”.

“Був готовий завжди прийти на допомогу”. Передчасно обірвалося життя правоохоронця з Тернопільщини

“Молитва сильніша від російських ракет”, – митрополит Василій Семенюк