Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині працюватиме цифрова система оповіщення

На Тернопільщині функціонує автоматизована система централізованого оповіщення, яка має дві складові – аналогову «Сигнал ВО» та цифрову «ОЗОН – С». Перша вже застаріла, вона використовується понад 30 років. Про це повідомив начальник ОВА Володимир Труш.

Обладнання аналогової системи оповіщення «Сигнал ВО» вже застаріле, а деякі запчастини уже не виготовляють. В результаті, обслуговування потребує значних затрат та тривале у часі. Саме тому обласна військова адміністрація взяла курс на цифровий формат оповіщення.

«Йдеться про систему «ОЗОН – С», куди входять звукові електросирени, вуличні гучномовці, пристрої перехоплення мереж FM–, радіо і телемовлення. Вона дозволяє передавати сигнали та повідомлення на службові та мобільні телефони у мережі загального користування, операторів мобільного зв’язку, а також дистанційно керувати електросиренами та гучномовцями»,- сказав Володимир Труш.

Очільник ОВА додав, що на сьогодні в області встановлено 95 електросирен та 141 гучномовець. Крім того, працює інформаційна мережа «Вуличне радіо», яка включає 15 інформаційних табло на зупинках громадського транспорту у Тернополі. Більшість громад встановили по одній-дві сирени або гучномовці.

 

Загинули в один день: на Тернопільщині розбилася молода закохана пара з Прикарпаття (ФОТО)

Понад 100 тисяч грн: у Тернополі спіймали чоловіка, який мав при cобі мaйже 100 “зaкладок” (ФОТО)