Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Діти зібрали за день майже 130 кг малини, щоб виручити гроші для ЗСУ

На Лановеччині діти за день зібрали й здали 127 кілограмів малини: увесь заробіток передали волонтерам на потреби ЗСУ

У щасливе дитинство українських дітей увірвалася війна, і замість насолоджуватися канікулами, відпочивати, школярі заробляють гроші на потреби Збройних Сил України. Вони готові робити все, аби долучитися до наближення перемоги, допомогти своєю посильною працею захисникам, – пише lannews.net.
У селі Борсуки, що на Лановеччині, діти за день зібрали 127 кілограмів малини. Виручка склала 9 тисяч гривень (на той час ягода мала ціну та й господиня домашньої плантації була щедрою з дітьми).
Дівчатка — Іринка Стасюк, Юля Пискливець, Ілона Бурак, Вероніка Дементюк, Іринка Обуховська та Софійка Шевчук з братом Тарасом виявили бажання увесь свій заробіток передати волонтерові Валерію Собчуку, який допомагає військовим ще з початку війни — з 2014-го.
Організувала дітей Катерина Допіро. Разом із мамою Нілою Федорівною, маленькою донечкою Софійкою, ще двома жінками-активістками, а це мами дівчаток-трудівниць, зібрали за день майже 130 кілограмів малини. Ягоду здали, а всі виручені кошти вирішили віддати на закупівлю військової амуніції для захисників з Лановеччини. «Заокруглила» суму дитячої благодійності пані Неля. Відтак — 10 тисяч гривень додано у волонтерську скарбничку. Юним колегам Валерій подарував нагрудні значки з написом: «Ми з України».
Пані Катерина не так давно у Борсуках, але зуміла організувати для дітей розмовну школу з вивчення англійської мови. Певний час жила за кордоном, знає також французьку, тож із задоволенням працює з 50 маленькими борсуківлянами як волонтер.
А ще діти щосереди приходять у приміщення Дому молитви в Борсуках плести маскувальні сітки для військових. Частина з них долучається разом з мамами до фасування сухих борщів та супів.
Гордість проймає за таких свідомих українців. У їхньому дитинстві знайшлося місце для волонтерства та жертовності заради перемоги України над окупантами з росії.
Щира вдячність родинам маленьких волонтерів, в яких хтось обов’язково служить у ЗСУ. Величезне спасибі безкорисливим активістам, з яких діти беруть приклад патріотизму та любові до України. В українського волонтерства віку немає — є лише сильна віра в Бога, Збройні Сили України та Перемогу!

Які характеристики впливають на вартість смартфона

На Тернопільщину потрапляє зброя з фронту: її знаходять навіть в людних місцях