Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Військовий ЗСУ зробив подарунок для молоді з села на Гусятинщині

Про вражаючий вчинок бійця ЗСУ написав у соцмережі активіст, мешканець села Вільхівчик Гусятинської громади Іван Космина. Український захисник пожертвував кошти, щоб організувати щось потрібне для дітей села – для розвитку спорту.

“Нещодавно я писав, що мав розмову з бійцем ЗСУ. Від спілкування був у легкому шоці.
Отже, було це так. Пише мені військовий, якого я майже не знаю, ніколи з ним не пересікався та не сидів із ним за одним столом. Запитує, чи можна зателефонувати, щоб багато не писати. Про мене цей чоловік знає дуже багато з моїх дописів і від своїх друзів, – пише активіст.
Я вибачився, пояснив, що вже пізно і можу лише переписуватись. У своїх аудіоповідомленнях цей солдат розповів, де воює. Попросить мене про одну річ: “Іване, я кину вам гроші, а ви зробіть щось для дітей”. Я намагаюсь йому пояснити, що підтримувати спорт – це робота місцевої влади, а не військових, але він наполегливо просить послухати його. Чому він просить мене це зробити, людину, яка пересувається на інвалідному візку, я не знаю.
Думаю, можливо завтра цей солдат змінить свою думку, тож пропоную йому повернутися до цієї розмови наступного дня. Цей військовий декілька днів не виходив на зв’язок, а потім знову записує голосове: “Іване, напиши номер картки”.
Через якусь мить, на мій телефон прийшло смс про зарахування на картку 5000 гривень. Разом з дітьми ми вже почали фарбувати дитячий майданчик в нашому селі, який фарбували востаннє шість років тому. Що куплю ще за 4125 грн., напишу згодом. З етичних міркувань, я не писатиму ім’я і прізвище цього солдата, але після перемоги над москалями, я розкажу хто це. Вкотре переконуюся, що ЗСУ – найкрутіша армія світу, яка переможе москалів”.

Навчання у Тернополі: очна, дистанційна та змішана

Пропонував поліцейським 20 тисяч гривень — “світить” тюрма