Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Які характеристики впливають на вартість смартфона

Сучасні смартфони – це набагато більше, аніж засоби для комунікації. Вони здатні замінити планшет, плеєр, фотоапарат та багато інших гаджетів.

Тому замість того, щоб витрачати гроші на кілька девайсів, вигідніше купити смартфон у Тернополі, є величезний вибір моделей для різного бюджету. Але кожному покупцю, звичайно ж, хочеться отримати максимум функціональності та надійності за прийнятну суму. Тому ми підготували статтю, де розповімо, що впливає на ціну цих пристроїв.

З чого складається вартість смартфона

На формування ціни гаджета найбільше впливають такі елементи:

  1. Дисплей. Він займає всю передню поверхню і є однією з найбільших та найдорожчих частин смартфона. Чим технологічніший дисплей, тим він коштує дорожче, і тим дорожче загалом виявляється укомплектований ним девайс. На ціну впливають тип матриці, роздільна здатність, розмір діагоналі, запатентовані технологічні та дизайнерські рішення, використані при виробництві екрану.
  2. Процесор. Чим потужніший і продуктивніший чіп, тим вищою буде швидкодія смартфона. Пристрої на сучасних процесорах коштують дорожче, проте вони здатні працювати в режимі багатозадачності, на них можна запускати ресурсомісткі програми та ігри. Заощадити на процесорі, в принципі, можна, але тоді треба підготуватися до того, що смартфон буде зависати і гальмувати при навантаженні.
  3. Об’єм оперативної пам’яті. Вона також відповідає за підтримку режиму багатозадачності, забезпечує швидкий запуск програм та програм. Для комфортної роботи необхідний обсяг оперативної пам’яті не менше ніж 2 Гб, а ще краще мати 4 Гб. Але зі збільшенням цього параметра ціна смартфона також збільшуватиметься.
  4. Фотомодуль. Багато користувачів використовують смартфон для зйомки фото та відео. Це дуже зручно, адже готовий контент одразу можна викласти у мережу або відправити друзям. Виробники комплектують сучасні смартфони технологічними та функціональними фотомодулями, але через це вартість пристрою збільшується.
  5. Місткість батареї. Потужний процесор, технологічний екран, фотокамери зі спалахами – для роботи всього цього потрібна енергія. Її джерелом у смартфоні виступає акумулятор. Чим більш ємним він буде, тим довше пристрій зможе працювати в автономному режимі. Але на цей параметр слід дивитися через призму енергоефективності апарату. Якщо в ньому реалізовано технології енергозбереження, тоді навіть невеликого заряду батареї вистачатиме на довше. Якщо подивитися каталог магазину Алло у Тернополі, то можна побачити, що середня ємність акумулятора смартфона сьогодні складає 4000 мА/год.

Крім цього, на вартість смартфонів впливає якість матеріалів, ергономіка, рівень захисту від негативних зовнішніх факторів, а також репутація компанії-виробника. Продукція відомих брендів, звичайно ж, коштуватиме дорожче, але користувач отримує за цю ціну стильний дизайн, широкий набір функцій і високу продуктивність пристрою.

 

Тернопільські депутати просять Верховну раду і Мінюст заборонити московський патріархат

Діти зібрали за день майже 130 кг малини, щоб виручити гроші для ЗСУ